Podium 2020-2021 Podium Muziek


Op 14 september 1990 verliest Vlaanderen met Wim De Craene een van zijn grootste en meest legendarische singer-songwriters. Bijna 30 jaar later blijkt de erkenning voor zijn oeuvre groter dan ooit. De liedjes van Wim De Craene zijn alom aanwezig op radio en televisie en blijven ontzettend populair bij het grote publiek. Toen onlangs ‘Tim’ voor de eerste keer op single verscheen, werd het in de media ‘iconisch’ genoemd. Ook klassiekers als ‘Rozane’, ‘Kristien’, ‘Mensen van 18’ en ‘Rikky’ blijven de dag van vandaag waardering vinden bij jong en oud.

Wim De Craene was een schilder, een fotograaf, en vandaag zou hij ongetwijfeld te vinden zijn op Instagram. Met zijn stem en zijn gitaar wist hij in al zijn liedjes het beeld vast te leggen van dagdagelijkse dingen. Daarom is zijn werk zo herkenbaar en voelt het aan alsof zijn verhalen in je eigen buurt terug te vinden zijn. Hoewel sommige nummers al bijna een halve eeuw oud zijn, klinken ze nog altijd fris in de oren. 

In het najaar van 2020 komt er een definitief eerbetoon aan Wim De Craene en zijn artistieke nalatenschap. Een aantal artiesten, uit verschillende richtingen van het Nederlandstalige luisterlied, slaan de handen in elkaar voor deze bijzondere tournee doorheen Vlaanderen. Zij zullen daarbij ook aandacht besteden aan de oorsprong, de achtergrond, van vele van zijn liedjes.


met: Barbara Dex, Bart Herman, Esther van Hees, Bert Verbeke, Ramses De Craene
zang | Peter Bauwens muzikale leiding | Ronald Vanhuffel drums | Wim Bartholomeus bas, backing vocals | Chris Peeters elektrische & akoestische gitaar | Chris Dewanne toetsen, gitaar | Ramses De Craene toetsen, regie

Gerelateerde events

School is Cool

| Eldorado
Podium 2020-2021 Podium Muziek
School is Cool, de band rond Johannes Genard, is helemaal terug met een nieuw album. Haast profetisch klinkt de titel 'Things That Don't Go Right'. 10 jaar geleden wonnen ze Humo's Rock Rally. Hun popliefde staat nog steeds centraal, maar er is ook plaats voor instrumentale opbouw en langere songs.

Jef Neve

speelt met u!

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2020-2021 Podium Jazz Muziek
Niet de aangekondigde tournee rond zijn laatste album, maar wel Jef Neve solo. Hij improviseert op aangeven van het publiek. Ontdek samen met deze meester-componist en dito improvisator waartoe hij allemaal in staat is “on the spot”.
Tickets

Willy Sommers

Sommers of '69

| Schouwburg Cc Strombeek
Podium 2020-2021 Podium Muziek
‘Sommers of ‘69’ duikt de theaters in! Want Willy Sommers en zijn muzikanten krijgen maar niet genoeg van die zomer uit 1969. Met veel plezier wekt hij die anno 2020 weer tot leven. Bereid je voor op een throwback naar the summer of love. Uiteraard vergeet hij zijn eigen halve eeuw aan hits niet.
laatste plaatsen