Ga verder naar de inhoud
Storm tekst overview image
Podium Muziek / Club S / Lente

STORM II

The Guru Guru, Priceduifkes, Captain Kaiser, RONKER, Maria Iskariot, DAMMIT

Data

za 27.04.24 | 18u

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€24 Basisprijs
€15 Vriendenprijs

Duur

Timing:
18u: Dj Brett Summers
18u30: DAMMIT
19u15: Maria Iskariot
20u: RONKER
21u: Priceduifkes
22u: The Guru Guru
23u: Captain Kaiser
23u45: Dj Brett Summers

Na een zinderende eerste editie is STORM terug. Want ook in de lente kan het nog flink stormen. Met The Guru Guru, Priceduifkes, Captain Kaiser, RONKER, Maria Iskariot en DAMMIT is de affiche compleet!

The Guru Guru

Sinds 2012 handelt THE GURU GURU in deep express art rock. Denk: een lead vocal in een veelkleurige dwangbuis, opgejaagd door koortsige gitaren en een stuiptrekkende ritmesectie.

© Eva Vlonk
© Eva Vlonk

Met hoorbaar spelplezier worden de regeltjes van de indie-math-psycho-noise herschreven, wat resulteert in weerspannige songs die bij momenten verrassend lekker binnenglijden. Hun dope halen ze bij dezelfde dealer waar ook Queens of the Stone Age, Radiohead, The Mars Volta, SOULWAX, The Jesus Lizard & Andy Kaufman kind aan huis zijn. De band valt niet in één hokje te plaatsen.

Live is The Guru Guru een must-see. Terwijl de energie van het podium komt gegutst, balanceert frontman Tom The Bomb op het randje van een theatrale psychose.

Priceduifkes

Storm Priceduifkes

Priceduifkes zijn nog steeds actief na 20 jaar. Met meer dan 800 optredens over heel Europa, de Verenigde Staten, Canada en Japan zijn ze getransformeerd van jonge lokale kempenpunkers tot een gevestigde naam in de internationale punkrockscene. In de zomer van 2023 veroverden ze het publiek van Pukkelpop en vierden ze hun 20e verjaardag met twee uitverkochte shows op het Funhouse-festival.

Captain Kaiser

Niemand is verantwoordelijk voor het succes van Captain Kaiser zelf, buiten de vijf Kempenzonen die erin zitten. Ze zijn punk tot in de poriën en zetten zalen in het zweet, zonder hype en zonder bullshit. Beloftevol, noemen ze dat ook wel.

Storm Captain Kaiser

Groeien gaat voor de band niet enkel over de stap van het jeugdhuis naar de grotere podia, maar ook over blijven zoeken naar hoe het muzikaal sterker en emotioneel dieper kan. Onder impuls van producer en hardcore-eindbaas Jay Maas (Defeater) blijft de groep pakkende melodieën spuwen, maar is ze vooral rauwer en rijper gaan klinken. De ene roept dan postpunk en de andere hardcore, maar je kan de songs ook gewoon voelen, daar waar ze pijn doen.

“In spite of it all, life is beautiful”, briest Joe Talbot in The End van IDLES. Het lijkt wel of hij het motto van Captain Kaiser heeft bedacht. Met hun muziek willen ze nog steeds het leven vieren, alleen weten ze nu goed dat datzelfde soms kan aanvoelen als een botte bijl in je nek. Soms feest je met je vrienden, soms zie je maar één rotzak met een zeis. Captain Kaiser zet ze allemaal op een voetstuk en gooit ze er dan weer af, de moshpit in.

RONKER

Storm Ronker

Net als het leven anno 2024 slaat RONKER droog op uw bakkes. Omdat het leven al complex genoeg is, gaat RONKER als band op zoek naar de zwaarte in simpliciteit. Met één been diep geworteld in het gitaargeweld uit de nineties en het andere verstrengeld in de galm van de jaren 80, balanceert de band bewust op de rand van uitersten. Blackened post-punkgaze voor Nine Inch Nails fans, of gewoon indie metal?

RONKER is vooral een band die je live moet zien, waar de waas van feedback over het geweld raast. Weinig zever, veel zweet.

RONKER releaste zijn eerste EP ‘Self Loathing Self Help’ in 2023 op Labelman. De songs werden opgenomen in Hightime Studio, waar Thomas Valkiers (CRACKUPS, Double Veterans) als Vlaams equivalent van Steve Albini de plak zwaait. Daarbovenop werd de EP gemixt door niemand minder dan de living legend Tim De Gieter (Amenra, Doodseskader).

Maria Iskariot

© Agathe Danon
© Agathe Danon

Maria Iskariot is de patroonheilige van betwistbaar gedrag. Het is halfvolwassen vrouwelijke punkrock uit Vlaanderen. Hoopvolle hopeloosheid in lawaaierig strofe-refrein-strofe. Liefde voor de onbeminden, vijgen na Pasen, maar in de eerste plaats een knieval voor de zondaars.

De nummers gaan over opgroeien, niet meer in staat zijn om goed en slecht te onderscheiden, verward zijn door jezelf en de condities van deze tijd. Het gaat over het anders willen, maar niet weten hoe - en uiteindelijk beseffen dat ook wijzelf welwillende klootzakken zijn.

Debuut-EP 'EN/EN' komt uit in het voorjaar van 2024 bij Burning Fik.

DAMMIT

Storm Dammit

Finalist van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en tijdens STORM II live op ons podium: DAMMIT.

DAMMIT is ontstaan uit de smeltkroes van het Waasland die een eigentijdse take op punk brengt zonder gezever, maar met betekenis.

DJ Brett Summers

Brett Summers official pic by LAWRENCE SCHOONBROODT always mention photographers name please

Je herkent hem vast nog wel van de eerste editie. Een ook tijdens STORM II zal Brett Summers ons trakteren op de beste stormachtige platen voor, tussen én na de concerten.

Ontdek meer

Opening Night Strombeach
Podium Muziek / Zomer / Lokaal

Opening Night Strombeach

Housetop

vr 16.08.24
Strombeach
Info & tickets
Zomerafsluiter: CirKus(T) (3-10j)
Podium Familie / Zomer / Lokaal

Zomerafsluiter: CirKus(T) (3-10j)

Gratis familiefestival

wo 28.08.24
Strombeach
Info & tickets
Swing
Podium Theater / Circus / Zomer

Swing

Circus Ronaldo

vanaf wo 28.08.24
Cc Strombeek
Info & tickets