Ga verder naar de inhoud
Storm tekst overview image
Podium Muziek / Club S / Lente

STORM II

Captain Kaiser, RONKER, DAMMIT, Priceduifkes, Maria Iskariot

Data

za 27.04.24 | 18u
tickets

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€24 Basisprijs
€15 Vriendenprijs
€20 VVK

Na een zinderende eerste editie is STORM terug. Want ook in de lente kan het nog flink stormen. De eerste namen van de tweede editie zijn gekend. Hou vooral de website en onze socials in de gaten voor de rest van de affiche.

Priceduifkes

Storm Priceduifkes

Priceduifkes zijn nog steeds actief na 20 jaar. Met meer dan 800 optredens over heel Europa, de Verenigde Staten, Canada en Japan zijn ze getransformeerd van jonge lokale kempenpunkers tot een gevestigde naam in de internationale punkrockscene. In de zomer van 2023 veroverden ze het publiek van Pukkelpop en vierden ze hun 20e verjaardag met twee uitverkochte shows op het Funhouse-festival.

Captain Kaiser

Niemand is verantwoordelijk voor het succes van Captain Kaiser zelf, buiten de vijf Kempenzonen die erin zitten. Ze zijn punk tot in de poriën en zetten zalen in het zweet, zonder hype en zonder bullshit. Beloftevol, noemen ze dat ook wel.

Storm Captain Kaiser

Groeien gaat voor de band niet enkel over de stap van het jeugdhuis naar de grotere podia, maar ook over blijven zoeken naar hoe het muzikaal sterker en emotioneel dieper kan. Onder impuls van producer en hardcore-eindbaas Jay Maas (Defeater) blijft de groep pakkende melodieën spuwen, maar is ze vooral rauwer en rijper gaan klinken. De ene roept dan postpunk en de andere hardcore, maar je kan de songs ook gewoon voelen, daar waar ze pijn doen.

“In spite of it all, life is beautiful”, briest Joe Talbot in The End van IDLES. Het lijkt wel of hij het motto van Captain Kaiser heeft bedacht. Met hun muziek willen ze nog steeds het leven vieren, alleen weten ze nu goed dat datzelfde soms kan aanvoelen als een botte bijl in je nek. Soms feest je met je vrienden, soms zie je maar één rotzak met een zeis. Captain Kaiser zet ze allemaal op een voetstuk en gooit ze er dan weer af, de moshpit in.

RONKER

Net als het leven anno 2023 slaat RONKER droog op uw bakkes. Omdat het leven al complex genoeg is, gaat RONKER als band op zoek naar de zwaarte in simpliciteit. Met één been diep geworteld in het gitaargeweld uit de nineties en het andere verstrengeld in de galm van de jaren 80, balanceert de band bewust op de rand van uitersten. Blackened post-punkgaze voor Nine Inch Nails fans, of gewoon indie metal?

Storm Ronker

RONKER is vooral een band die je live moet zien; waar de waas van feedback over het geweld raast. Weinig zever, veel zweet.

RONKER releaste zijn eerste EP ‘Self Loathing Self Help’ in 2023 op Labelman. De songs werden opgenomen in Hightime Studio, waar Thomas Valkiers (CRACKUPS, Double Veterans) als Vlaams equivalent van Steve Albini de plak zwaait. Daarbovenop werd de EP gemixt door niemand minder dan de living legend Tim De Gieter (Amenra, Doodseskader).

Maria Iskariot

© Agathe Danon
© Agathe Danon

Maria Iskariot is de patroonheilige van betwistbaar gedrag. Het is half-volwassen vrouwelijke punkrock uit Vlaanderen. Hoopvolle hopeloosheid in lawaaierig strofe, refrein, strofe. Liefde voor de onbeminden, vijgen na Pasen, maar in de eerste plaats een knieval voor de zondaars.

De nummers gaan over opgroeien, niet meer in staat zijn om goed en slecht te onderscheiden, verward zijn door jezelf en de condities van deze tijd. Het gaat over het anders willen, maar niet weten hoe - en uiteindelijk beseffen dat ook wijzelf welwillende klootzakken zijn.

Debuut-EP EN/EN komt uit in het voorjaar van 2024 bij Burning Fik.

DAMMIT

Storm Dammit

Finalist van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en tijdens STORM II live op ons podium: DAMMIT.

DAMMIT is ontstaan uit de smeltkroes van het Waasland die een eigentijdse take op punk brengt zonder gezever maar met betekenis.

Ontdek meer

Noche
Podium Dans / Bij de buren

Noche

Alma Söderberg (Cullberg Ballet)

vr 23.02.24
CC De Factorij
Info & tickets
Leo Bormans
Podium Lezing / Winter / Lokaal

Leo Bormans

wo 28.02.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
There never was a box
Podium Theater / Bij de buren

There never was a box

Femke Van der Steen en Tristan Feyten (Eigen Kweek)

do 29.02.24
Westrand Dilbeek
Info & tickets