Ga verder naar de inhoud
Meltheads c Tone Verswijfel
Podium Muziek / Club S / Herfst

STORM

Meltheads, Nona Problemo, ...

Data

vr 10.11.23 | 18u30

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€17 Basisprijs
€16 65+
€10 -21/dagstudent
€15 Vriendenprijs

STORM, het gloednieuwe muziekfestival, laat met volle kracht zes onrustige, stormachtige artiesten op je los. Alvast op de affiche: Meltheads en Nona Problemo. Hou deze pagina en onze socials in de gaten voor de volledige line-up.

Meltheads

Mag het vooruitgaan? Reken maar dat het voor Meltheads hard zal gaan!

Meltheads zijn vier jonge honden uit Antwerpen die met bakken talent en evenveel drang en branie tot op het bot gaan. Voortgestuwd door de metronomisch strakke ritmesectie van Tim Pensaert (bas) en Simon de Geus (drum), en aangevuurd door de snedige en virtuoze gitaar van Yunas de Proost spuwt Meltheads rotaanstekelijke garage, clevere postpunk en fascinerende cold en andere wave, die schatplichtig is aan The Chats, Amyl and the Sniffers, Gang of Four, Wire en – jawel – De Brassers en Aroma Di Amore. Vierde hond is frontman Sietse Willems, de vleesgeworden bastaard van Jim Morrisons charisma, Robert Plants sexappeal, Iggy Pops razernij én de blote bast van alle drie.

Hun live-reputatie buzzt als een lopend uurtje door de Lage Landen, en wie hen al aan het werk zag, weet: deze hongerige wolven bestormen een podium alsof ze de laatste show van hun leven gaan spelen. Meltheads opende al voor o.a. DIRK. en Millionaire, speelde een uitverkochte releaseshow in Trix Café (waar ze ook resident zijn), schopte het tot in de finale van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en het podium (zilver!) op Humo' Rock Rally. Toch moet – nee, gaat– het voor hen allemaal nog beginnen. En reken maar dat het dan vooruit zal gaan. Hun single Naïef is nu al een Belpop klassieker!

Meltheads de morgen image

Pers

Meltheads herschrijft de belpopgeschiedenis, aldus Gunter Van Assche in De Morgen.

Nona Problemo

N Pzolder min

Wanneer de vier jongelui van Nona Problemo niet op hun smartphones zitten te tokkelen, componeren ze graag ecologische sprookjesmuziek en dansbare odes aan de rommel. Na nog geen jaar actief te zijn won de band het popconcours Sound Track in Vlaams-Brabant en sindsdien smeden ze naïeve plannen om de wereld te redden vanuit hun nieuwe hoofdkwartier in de krochten van Het Depot te Leuven.Voor de productie van hun eerste EP deden ze een beroep op de 'postpunkpedagoog' Bert Vliegen, bekend van zijn vlijmscherpe baslijntjes bij Whispering Sons en Teen Creeps. Het resulteerde in een eclectische EP die de speelse indie van acts als Los Campesinos! en The Fiery Furnaces probeert te verzoenen met de 80s melancholie van bands als New Order en The Cure.

Ontdek meer

Ão
Podium Muziek / Herfst

Ão

Club S

do 16.11.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Isbells
Podium Muziek / Club S / Winter

Isbells

Club S

vr 15.12.23
Eldorado
Info & tickets
Trixie Whitley
Podium Muziek / Winter

Trixie Whitley

za 6.01.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets