Ga verder naar de inhoud
Website overview image
Podium Muziek / Club S / Herfst

STORM

Meltheads, Nona Problemo, WHORSES, The Rats, Mojo & The Kichten Brothers, Disorientations & DJ Brett Summers

Data

vr 10.11.23 | 18u30
tickets

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€17 Basisprijs
€16 65+
€10 -21/dagstudent
€15 Vriendenprijs

STORM, het gloednieuwe muziekfestival, laat met volle kracht zes onrustige, stormachtige artiesten op je los. Alvast op de affiche: Meltheads, Nona Problemo, WHORSES, The Rats & DJ Brett Summers. Hou deze pagina en onze socials in de gaten voor de volledige line-up.

Meltheads

Meltheads

Mag het vooruitgaan? Reken maar dat het voor Meltheads hard zal gaan!

Meltheads zijn vier jonge honden uit Antwerpen die met bakken talent en evenveel drang en branie tot op het bot gaan. Voortgestuwd door de metronomisch strakke ritmesectie van Tim Pensaert (bas) en Simon de Geus (drum), en aangevuurd door de snedige en virtuoze gitaar van Yunas de Proost spuwt Meltheads rotaanstekelijke garage, clevere postpunk en fascinerende cold en andere wave, die schatplichtig is aan The Chats, Amyl and the Sniffers, Gang of Four, Wire en – jawel – De Brassers en Aroma Di Amore. Vierde hond is frontman Sietse Willems, de vleesgeworden bastaard van Jim Morrisons charisma, Robert Plants sexappeal, Iggy Pops razernij én de blote bast van alle drie.

Hun live-reputatie buzzt als een lopend uurtje door de Lage Landen, en wie hen al aan het werk zag, weet: deze hongerige wolven bestormen een podium alsof ze de laatste show van hun leven gaan spelen. Meltheads opende al voor o.a. DIRK. en Millionaire, speelde een uitverkochte releaseshow in Trix Café (waar ze ook resident zijn), schopte het tot in de finale van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en het podium (zilver!) op Humo' Rock Rally. Toch moet – nee, gaat– het voor hen allemaal nog beginnen. En reken maar dat het dan vooruit zal gaan. Hun single Naïef is nu al een Belpop klassieker!

Meltheads de morgen image

Pers

Meltheads herschrijft de belpopgeschiedenis, aldus Gunter Van Assche in De Morgen.

The Rats

The Rats Gert Jan Van Damme

De Gentse postpunkformatie The Rats verscheen voor het eerst ten tonele in januari 2022. Sindsdien raast de band door de underground zoals het echt ongedierte betaamt. Ze passeerden in gerenommeerde muziekcafés als Chaff (Brussel), BarBroos (Gent), The Pit’s (Kortrijk), De Nachtwacht (Tielt) en op de Gentse festivals Badlands en Everything UK. Die podia deelden ze met onder meer nationale bands als Meltheads, RONKER, en The Yummy Mouths, en internationale acts als The Lounge Society (uk), POZI (uk) en Unschooling (fr).

Tot op heden bracht de band 2 singles uit: ‘Machinery’ en ‘Blank Verse’. De eerste werd opgepikt door De Zwaarste Show op Studio Brussel, de tweede kreeg airplay in Meurissey, het programma van Stijn Meuris op Willy Radio. Beide singles belichamen alles waar de band voor staat: geagiteerde postpunk met machinale grooves en teksten doordrenkt van de grootstadblues.

WHORSES

WHORSES

Recht vanuit de drassige prairies van Kortrijk gorde WHORSES zich stevig in het zadel der Belgische rock sinds hun eerste noise echo’s weerklonken, ergens in 2017. Deze vier cowboys vonden elkaar in een onbestemde queeste naar iets muzikaal nieuws, apart, scheef of eigenaardig — ruw, hard en compromisloos, maar zonder te weten waar ze op dat moment exact naar hunkerden. Vlak nadat die intensiteit zowat hun handelsmerk werd, druppelden er gestaag maar zeker een resem andere invloeden binnen.

In feite verkent WHORSES doelbewust alles wat er in hun eigen universum kán bestaan, nooit bedeesd om vervolgens te experimenteren met wat daar dan ook maar uitkomt. Net zoals pakweg WEEN ervaart de groep geen beperkingen of verwachtingen in muziek, maar juist een eindeloze stroom aan mogelijkheden. Voeg daarbij nog een prominente portie humor en een laagje zelfrelativering, en je snapt snel waarom het naamloze debuut van deze band wel een dubbelalbum moest worden: nergens beperkt in stijl of genre, maar tot de nok gevuld met quasi alles waar het viertal doorheen de jaren aan werkte.

Nona Problemo

N Pzolder min

Wanneer de vier jongelui van Nona Problemo niet op hun smartphones zitten te tokkelen, componeren ze graag ecologische sprookjesmuziek en dansbare odes aan de rommel. Na nog geen jaar actief te zijn won de band het popconcours Sound Track in Vlaams-Brabant en sindsdien smeden ze naïeve plannen om de wereld te redden vanuit hun nieuwe hoofdkwartier in de krochten van Het Depot te Leuven.Voor de productie van hun eerste EP deden ze een beroep op de 'postpunkpedagoog' Bert Vliegen, bekend van zijn vlijmscherpe baslijntjes bij Whispering Sons en Teen Creeps. Het resulteerde in een eclectische EP die de speelse indie van acts als Los Campesinos! en The Fiery Furnaces probeert te verzoenen met de 80s melancholie van bands als New Order en The Cure.

DJ Brett Summers

Brett Summers official pic by LAWRENCE SCHOONBROODT always mention photographers name please

Tussen en na de concerten zal Brett Summers ons trakteren op de beste stormachtige platen.

Ontdek meer

Ão
Podium Muziek / Herfst

Ão

Club S

do 16.11.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Isbells + support Caspar Auwerkerken
Podium Muziek / Club S / Winter

Isbells + support Caspar Auwerkerken

Club S

vr 15.12.23
Eldorado
Info & tickets
Trixie Whitley
Podium Muziek / Winter

Trixie Whitley

za 6.01.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets