Ga verder naar de inhoud
Profile
Expo Activiteiten

Obi Okigbo in gesprek met Anna Luyten

Data

zo 26.06.22 | 17u

Locatie

De School van Gaasbeek
Donkerstraat 30
1750 Lennik

Extra

Deelname aan het gesprek is gratis. Reserveren kan hier.

Klik hier voor meer info over de reeks “Anna en haar Veldverslagen” in de School van Gaasbeek.

Tussen 10u-17u kan je in De School van Gaasbeek ook een bezoek brengen aan de studio van kunstenaar Barbara Prada, resident uitgenodigd door Cc Strombeek.
Meer info over de open studio op zondag 26 juni vind je hier.

Genezende verhalen vertellen met haar grote beeldende kracht. In visueel werk oude verhalen hervertellen, steeds opnieuw. Het landschap van haar jeugd blijvend wakker houden en oproepen. Dat is de grote kracht van de Nigeriaanse kunstenaar Obi Okigbo die in 2021 in Cc Strombeek haar tentoonstelling Planting new Mbari’s presenteerde.

Schrijfster, filosofe en journaliste Anna Luyten spreekt met Okigbo over het levend houden van herinneringen en de velden van het geheugen. Luyten is resident in de School van Gaasbeek. In de reeks “Anna en haar Veldverslagen” gaat zij in gesprek met kunstenaars, die net als zij, gefascineerd zijn door landschappen en met verwondering door de wereld wandelen.

Obi Okigbo werd geboren in Nigeria, studeerde architectuur in Oxford, kwam na haar studies naar Brussel en legde zich de jongste jaren steeds meer toe op beeldende kunst. Ze leeft tussen Brussel en Nigeria. In december 2021 werkte ze een paar weken in De School van Gaasbeek aan een uitbreiding van haar kunstwerk “Mystic Lamb”. In 2005 stichtte ze de Christopher Okigbo foundation die onderzoek doet naar het werk van haar vader en dichter Christopher Okigbo. Zijn poëzie is wereldwijd zeer gewaardeerd en gekend. Hij stierf in 1967, terwijl hij vocht in de Biafra oorlog voor onafhankelijkheid.

Anna Luyten vertaalde in samenspraak met Obi Okigbo enkele van zijn gedichten uit de in 1971 postuum verschenen verzamelbundel “Labyrinths, with Path of thunder”. Samen met Obi Okigbo leest ze enkele van zijn gedichten en gaat ze dieper in op de beeldende kracht van Obi’s installaties en “de horizon van het onbekende”.

Ontdek meer

Under a Cloud: Michel François & Douglas Eynon
Expo

Under a Cloud: Michel François & Douglas Eynon

zo 10.10.21 - vr 30.06.23
Prinsenbos Grimbergen
Meer info
Second Sight
Expo

Second Sight

vr 3.02.23 - zo 23.04.23
Exporuimte Cc Strombeek
Meer info
Our Cold Loves
Expo

Our Cold Loves

Ariane Loze

zo 23.04.23
Schouwburg Cc Strombeek
Meer info