Podium 2018-2019 Seizoen 2018-2019 Podium Jazz Klassiek

Bram De Looze is bekend als pianist bij LABtrio en Septych. Hij laat zijn improvisatietalent los op de gloednieuwe en totaal unieke Chris Maene Concert Grand; een vleugelpiano met de kracht van de moderne piano maar de warmte van historische voorgangers waar hij zijn vorige project op speelde (Pleyel, Erard, Anton Walter). Dit instrument verschilt totaal van de hedendaagse traditionele concertpiano en luidt na een eeuw durende stilstand een nieuwe evolutie in de pianobouw!

Bram De Looze werd gekozen door Chris Maene als de ambassadeur van dit nieuwe instrument voor de jazz. De Looze bouwt verder op zijn succesvolle soloproject met historische piano’s; en verkent nu de nieuwe akoestische paden die dit revolutionaire instrument hem biedt. Na de klankmogelijkheden van het verleden toe te passen op zijn muziek, richt hij nu voluit zijn blik naar de toekomst.

Op vraag van Maestro Daniel Barenboim bouwde de Belgische pianobouwer Chris Maene een nieuw instrument. Normaal liggen snaren diagonaal in een concertpiano. Aan dat fundamentele design is de afgelopen honderd jaar nauwelijks iets veranderd. Pianobouwer Chris Maene koos nu voor parallelle snaren, wat een superieur geluid oplevert. Daardoor is het geluid zeer helder en kan je de verschillende stemmen in een compositie beter van elkaar onderscheiden.