Klassiek Jazz Podium Seizoen 2018-2019 Podium 2018-2019

Bram De Looze is bekend als pianist bij LABtrio en Septych. Hij laat zijn improvisatietalent los op de gloednieuwe en totaal unieke Chris Maene Concert Grand; een vleugelpiano met de kracht van de moderne piano maar de warmte van historische voorgangers waar hij zijn vorige project op speelde (Pleyel, Erard, Anton Walter). Dit instrument verschilt totaal van de hedendaagse traditionele concertpiano en luidt na een eeuw durende stilstand een nieuwe evolutie in de pianobouw!

Bram De Looze werd gekozen door Chris Maene als de ambassadeur van dit nieuwe instrument voor de jazz. De Looze bouwt verder op zijn succesvolle soloproject met historische piano’s; en verkent nu de nieuwe akoestische paden die dit revolutionaire instrument hem biedt. Na de klankmogelijkheden van het verleden toe te passen op zijn muziek, richt hij nu voluit zijn blik naar de toekomst.

Op vraag van Maestro Daniel Barenboim bouwde de Belgische pianobouwer Chris Maene een nieuw instrument. Normaal liggen snaren diagonaal in een concertpiano. Aan dat fundamentele design is de afgelopen honderd jaar nauwelijks iets veranderd. Pianobouwer Chris Maene koos nu voor parallelle snaren, wat een superieur geluid oplevert. Daardoor is het geluid zeer helder en kan je de verschillende stemmen in een compositie beter van elkaar onderscheiden.


Gerelateerde events

Jef Neve

Spirit Control

| Schouwburg Cc Strombeek
Muziek Jazz Podium Podium 2018-2019
Jef Neve bracht eind 2014 zijn eerste soloalbum ONE op de markt. Er volgde een concerttour over de hele wereld die maar liefst 2 jaar zou duren. Nu is er zijn nieuwe theatertour ‘Spirit Control’. Niet solo, maar met drums en strijkkwartet.
uitverkocht

Bart Defoort Quintet

Inner Waves

| Schouwburg Cc Strombeek
Jazz Podium Podium 2018-2019
Met Bart Defoort (tenor Sax), Ewout Pierreux (piano), Hans Van Oost (gitaar), Christophe Devisscher (contrabas), Toni Vitacolonna (drums). Verwacht je aan nieuw repertoire gebracht door 5 Belgische topmuzikanten met een hechte sound en een intens speelplezier.
Tickets

Jens Düppe Quartet

Dancing Beauty

| Schouwburg Cc Strombeek
Jazz Podium Podium 2018-2019
Met: Jens Düppe (percussie), Frederik Köster (trompet), Lars Duppler (piano), Christian Ramond (contrabas) Diepgaande wijsheden van de muziekfilosoof John Cage worden gelinkt aan muzikale structuren, ritmes en melodieën. Het resultaat is een spannend album dat gevarieerd blijft klinken!
Tickets

Nostalgia

Trio In Bocca Al Lupo

| Eldorado
Muziek Jazz Podium Podium 2018-2019
‘In Bocca al Lupo’ betekent letterlijk 'in de bek van de wolf', maar het is ook een Italiaans gezegde voor veel geluk, succes! Succes is ook het sleutelwoord voor dit nieuwe trio met Alano Gruarin (piano), Tim Finoulst (gitaar) en Carlo Nardozza (trompet).
Tickets