Ga verder naar de inhoud
Man in de mist boumedienne belbachir 03
Podium Theater

Man in de mist

Het nieuwstedelijk

Data

do 13.10.22 | 20u30

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€18 Basisprijs
€17 65+
€10 -21/dagstudent
€15 Vriendenprijs
€16 Abo extra Westrand

Duur

1u30

Inleiding

20u

Theatermaker Christophe Aussems – zelf zoon van een zelfstandige – ging op zoek naar de mensen achter kleine en middelgrote bedrijven die overkop gingen. Na Vuur en Hybris maakt hij opnieuw een bijzondere voorstelling met maatschappelijke inslag.

Een gedreven ondernemer met een droom. Wanneer hij het familiebedrijf overneemt, lacht de toekomst hem toe. Hij heeft grote plannen, werkt dag en nacht, investeert hart en ziel. Tot zijn onderneming plots in woelig water belandt: achterstallige betalingen, onbegrip bij de schuldeisers, moordende concurrentie. Het gaat razendsnel. Een faillissement blijkt onafwendbaar - boeken toe, alles kwijt. Het stormt in zijn hoofd. Hij ziet geen hand voor ogen. Geen enkele andere uitweg dan een vlucht.

‘Nooit eerder zo veel faillissementen’, kopte De Tijd over de eerste jaarhelft van 2019. Theatermaker Christophe Aussems – zelf zoon van zelfstandige ondernemers – gaat op zoek naar mensen achter de bedrijven die overkop gingen. Na Vuur en Hybris maakt hij een nieuwe voorstelling op basis van diepte-interviews.

Credits

interviews, tekst en regie Christophe Aussems | dramaturgie Els Theunis | spel Sara Vertongen, Jonas Van Thielen, Aline Cornelissen, Jorre Vandenbussche | live muziek Bert Hornikx | muziek Bert Hornikx en Joris Caluwaerts | scenografie Bart Van Merode | kostuum Chris Snik | assistent kostuum Eli Verkeyn | camera interviews Fien Leysen | een coproductie van Het nieuwstedelijk en Het Laatste Bedrijf | deze productie komt tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid en Gallop Tax shelter

Man in de mist boumedienne belbachir 02
Man in de mist bart van merode 02

Pers

Bekijk hier de reportage die Kanaal Z maakte over 'Man in de mist'.

“Het strakke ritme, de stuwende muziek, de goede acteerprestaties en het open einde, maken van deze voorstelling een boeiend drama.” - Theaterkrant

Interview

In oktober staan er in Cc Strombeek twee theaterstukken geprogrammeerd met brandend actuele thema’s. Man in de Mist gaat over de impact van een faillissement. De zaak Shell behandelt de klimaatrechtszaak die in Nederland liep tegen oliegigant Shell. Theatermakers Christophe Aussems en Rebekka de Wit vertellen ons waarom deze thema’s voor hen een plaats op het podium verdienen.

Ontdek meer

9,6 (een verweer)
Podium Theater

9,6 (een verweer)

Het nieuwstedelijk

do 2.02.23
Westrand Dilbeek
Info & tickets
Analoog
Podium Theater

Analoog

DE HOE

do 3.11.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
De zaak Shell
Podium Theater

De zaak Shell

De Nwe Tijd

wo 26.10.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets