Ga verder naar de inhoud
Jan De Wilde Minard snede Philip Vanoutrive
Podium Muziek / Matinee / Winter

Jan De Wilde

Jan De Wilde 80

Data

zo 11.02.24 | 15u

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€24 Basisprijs
€23 65+
€21 -21/dagstudent
€21 Vriendenprijs

Duur

100 minuten

Wat een straffe kerel, die Jan De Wilde. Precies op nieuwjaar 2024 viert hij zijn 80ste verjaardag. Yip yip yahoe! En hij blijft concerten spelen. Dat is het liefste wat hij doet.

Jan is een kleinkunsticoon. Meer dan vijftig jaar muziekgeschiedenis in één leven. Zijne Aaigemse Hoogheid is een overlever van de eerste generatie Vlaamse kleinkunstzangers en trekt nog altijd volle zalen. Alsof het niks is. Dat is het wel natuurlijk. Hij koestert wie hij was en is. Meneer De Wilde schreef en vertolkte liederen die tot onze culturele ziel behoren: ‘Een vrolijk lentelied’, ‘Walter’, ‘Hèhè’, ‘Eerste sneeuw’, ‘Fanfare van honger en dorst’ en zijn persoonlijke favoriet ‘Zussen’. ‘Joke’ werd in 1970 dan weer een instant-culthit, al kon de Vlaamse goegemeente er niet mee lachen. De zin ‘trek je wit jurkje uit’ deed de wangen blozen. 50 jaar later is ‘Joke’ steevast een hoogtepunt bij de concerten.

Voor deze tournee graaft Jan in vroeger werk en geeft hij verborgen parels een plekje in de liedjeslijst, naast de klassiekers natuurlijk! Live blijft Jan De Wilde … euh, vooral Jan De Wilde. Witgallig, zilvergrijs, met eigenwijze humor als ambacht en met liedjes die heerlijke verhaal-miniatuurtjes zijn, muzikaal ijzersterk afgewerkt.

Meer dan ooit is het podium dé biotoop voor Jan de Wilde. Hij wordt geruggesteund door een fameuze bende muzikanten. En deze tour is Jans manier om dankjewel te zeggen aan publiek, media en organisatoren, omdat hij zijn lange leven kon bouwen op liedjes schrijven, op zingen en spelen.

Zang, gitaar, mondharmonica Jan De Wilde | Gitaar Eddy Peremans | Toetsen Kries Roose | Drums Jo Soetaerts | Bas, contrabas Mario Vermandel | Altviool Liesbeth De Lombaert | Geluid Lieven Van Vaerenbergh | Licht Pepijn De Paepe

Ontdek meer

Belpop Bonanza Superstar (try-out)
Podium Muziek / Herfst

Belpop Bonanza Superstar (try-out)

Jan Delvaux & DJ Bobby Ewing

vr 8.12.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Astrid Francis Vanhee 17 overview
Podium Muziek / Winter

Astrid Stockman

Spreekuur

vr 16.02.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Guido Belcanto Roland Les stratiers overview
Podium Muziek / Lente

Guido Belcanto & Roland + gasten

Les stratiers de la chanson

vr 29.03.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets