Ga verder naar de inhoud
Belpop Superstar website 16 9
Podium Muziek / Herfst

Belpop Bonanza Superstar (try-out)

Jan Delvaux & DJ Bobby Ewing

Data

vr 8.12.23 | 20u30

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€16 Basisprijs
€15 65+
€13 -21/dagstudent
€13 Vriendenprijs

Hoe (vaak) hebben wij, kleine Belgen, het buitenland verbaasd? En wat hebben wij betekend voor de supersterren? Jan Delvaux en Jimmy Dewit zochten het voor ons uit.

Belpop Bonanza gaat weer op reis. De nieuwe aflevering in de never ending theaterreeks over de geschiedenis van de nationale popmuziek heet 'Belpop Bonanza Superstar'. Daarin laten Jan Delvaux en Jimmy Dewit horen en zien hoe (vaak) wij, kleine Belgen, het buitenland hebben verbaasd. En wat wij hebben betekend voor de supersterren.

België telt 6 wereldhits. Rocco Granata, Soeur Sourire, Wallace Collection, Plastic Bertrand, Technotronic en die Belgische Australiër ook nog misschien. Na 60 jaar popmuziek is dat weinig. Zoveel wereldtoppers hebben de Amerikanen elke week.

Toch valt ons internationale muzikale gewicht niet te onderschatten. Wij, kleine Belgen, hebben de grote wereld al vaak verbaasd. Soms op de meest onverwachte plekken en momenten. We zijn vaak supersterren in het buitenland. En we zijn vaak belangrijk voor buitenlandse supersterren.

Het bekendste Japanse kerstnummer? De tune van Sesamstraat? De duurste platenhoes? De enige Franstalige #1 ooit in de Amerikaanse hitlijsten? Het liedje dat elke Brit aan vakantie laat denken? Het hoogtepunt van elk Frans trouwfeest? Een populair S-vormig blaasinstrument met kleppen? Dat zijn wij.

De mooiste liedjes van Boudewijn de Groot? Het logo van The Beatles? De strafste hit van Blur? De grootste Turkse popster aller tijden? Het rustigste nummer van Motörhead? Het ontstaan van Chic? Een hoes van de Sex Pistols? Dat zijn wij ook.

'Belpop Bonanza Superstar' spit onze internationale belangen uit en diept naar goede gewoonte de mooiste en meest onverwachte verhalen op. Het wordt een grenzeloze avond tussen de wereldsterren. Zoals altijd verrassend, verrijkend en entertainend.

Pers

“De apostels van de Belpop” - De Morgen

“Leerrijk, grappig en relativerend” - De Standaard

“Het plezier van het weetjes spuien spat van het podium” - De Standaard

“Een must see voor muziekliefhebbers, weetjesfreaks en alles daartussenin” - Het Nieuwsblad

“Onze beide dikke tenen eraf als Jan Delvaux en Jimmy Dewit ooit uitverteld geraken” - Het Nieuwsblad

“Dit zit echt straf in elkaar” - Stijn Meuris

Ontdek meer

Hetty Helsmoortel
Podium Winter / Theaterspecial

Hetty Helsmoortel

Missie 2023

wo 13.12.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Lieven Scheire
Podium Winter / Theaterspecial

Lieven Scheire

Artificiële intelligentie (A.I.)

vanaf wo 24.01.24
Schouwburg Cc Strombeek
uitverkocht
Isbells + support Caspar Auwerkerken
Podium Muziek / Club S / Winter

Isbells + support Caspar Auwerkerken

Club S

vr 15.12.23
Eldorado
Info & tickets