Ga verder naar de inhoud
Belcanto Roland
Podium Muziek / Lente

Guido Belcanto & Roland + support Little Kim

Les stratiers de la chanson

Data

vr 29.03.24 | 20u30

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€24 Basisprijs
€23 65+
€21 -21/dagstudent
€21 Vriendenprijs

Duur

105 minuten zonder pauze

De koning van de blues en de koning van het levenslied slaan eindelijk de handen in elkaar. Speciaal voor Cc Strombeek zal Little Kim het voorprogramma verzorgen.

Vraagt men zich af wie hier bij ons de meest vooraanstaande folk en blues artiest is, dan zal het antwoord unaniem luiden: Roland. Vraagt men zich af wie hier bij ons de meest vooraanstaande zanger van het levenslied is, dan is het antwoord klaar en duidelijk: Guido Belcanto. Beide artiesten zijn op hun respectabele leeftijd welhaast uitgegroeid tot mythische proporties, het zijn waarachtige cultfiguren, mannen van vele oorlogen en still standing strong ...

'Soort zoekt soort' zegt Roland, het kon dus niet anders dan dat de twee heren elkander op een dag zouden tegenkomen, het stond in de sterren geschreven. Bovendien is er een link waar je niet omheen kunt: ze zijn allebei begonnen als straatzanger! Zoiets schept een band die niet te onderschatten valt. Ze speelden muziek om te overleven en waren content met wat hen werd toegestopt. Ze gingen het avontuur aan en dachten geen moment aan een 'carrière'. Twee straatzangers die de handen in mekaar slaan, dat zijn dus 'de stratiers van het chanson'.

Dat de muziekgenres waarin beiden actief zijn op het eerste zicht weinig gemeenschappelijk hebben, is bedrieglijk. Guido is een absolute kenner en liefhebber van folk- en bluesmuziek en Roland is zeer goed op de hoogte van het genre dat men smartlap noemt en kijkt daar absoluut niet op neer. Bij een eerste gesprek over het repertoire dat ze willen spelen, kwam er na een kwartier tijd al een tiental songs tevoorschijn die ze beiden in het hart dragen. Oude cowboyliedjes van Rambling Jack Elliot, de smartlappen van de Zangeres zonder Naam, de blues van Ferre Grignard ... liedjes in het Vlaams, Engels, Frans en zelfs Spaans. De liederenschat en -kennis van het oude repertoire die de twee stratiers bezitten is vrijwel onmetelijk. Voeg daaraan toe het rijke, gevarieerde, sublieme gitaarspel van Roland en de mooie doorleefde stem van Guido en je hebt een gouden combinatie.

De band die deze oudstrijders zal ondersteunen is niet van de minste: Ad Cominotto (vooral bekend van zijn samenwerkingen met Arno) op accordeon en piano, Jasper Hautekiet (Rythm Junks, Bony King, Douglas Firs, enz.) op contrabas en Jeroen Stevens (Tom Pintens, Ultima Vez, DAAU, Lais, enz.) op drums.

Een niet te missen muzikale hoogmis.

Support: Little Kim

Little Kim

Kimberly Claeys (Little Kim) is al een decennium lang één van de vaste gastzangeressen naast Guido Belcanto. Deze tekende ook present als producer van Little Kim’s solo debuutalbum 'Moederland'. Ze kiest op dit album resoluut voor de prachtige Nederlandse taal. Een eigentijds album met invloeden uit country, folk, roots, Americana... Of noem het gerust Flandricana.

Deze avond wordt ze geflankeerd door topmuzikanten Tom De Poorter (gitaar) en Andries Boone (accordeon, mandoline en viool).

Ontdek meer

Belpop Bonanza Superstar (try-out)
Podium Muziek / Herfst

Belpop Bonanza Superstar (try-out)

Jan Delvaux & DJ Bobby Ewing

vr 8.12.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Jan De Wilde
Podium Muziek / Matinee / Winter

Jan De Wilde

Jan De Wilde 80

zo 11.02.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Astrid Francis Vanhee 17 overview
Podium Muziek / Winter

Astrid Stockman

Spreekuur

vr 16.02.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets