Ga verder naar de inhoud
Cultuurpallet hero image
Expo Andere

Cultuurpal(l)et

Data

za 17.06 - wo 28.06.23

Extra

Cultuurpal(l)et gaat door op volgende locaties:

Exporuimte Cc Strombeek
M.O.T.
Schuur Tommenmolen
Kerkplein Grimbergen

Het startte in mei met de Open Atelierdagen, maar ook in juni zetten we in Grimbergen alle vormen van actieve kunstbeoefening (videokunst, muziek, beeldende kunst, graffiti, schilderkunst, toneel, woord,…) en ambachten in de kijker. Het cultuurcentrum, de academie, het MOT en het gemeentebestuur bundelen de krachten om dit groots kunstevenement uit te rollen.

Overzichtstentoonstelling

Voor deze gelegenheid organiseert Cc Strombeek opnieuw een grote overzichtstentoonstelling. Maar liefst meer dan 60 creatievelingen uit Grimbergen stellen hun nieuwste creaties tentoon in de exporuimte van het cultuurcentrum. Verschillende kunstvormen en ambachten komen aan bod: aquarel, tekenen, schilderen, beeldhouwen, keramiek, fotografie, videokunst, kantwerk, houtsculptuur, glaskunst, lederbewerking, scheepsmodelbouw, textielbewerking, juweelontwerp...

Deelnemende kunstenaars aan de tentoonstelling: Van Ranst Bruno & Mia Bogaert - Atelier Ise Dase, Kris Borremans, Brigitte Bouzin, Eric Breidenbach, Lydia Cauwenberghs, Chloé Clauwaert, Mickey Crystal, Attika Dahri, Chris De Coninck, David De Henau, Christine De Keukelaere - StudioX10, Gilbert De Schepper, Nadine Decock, Hugo Depaepe, Wim Devreese, Marc Dezwarte, Paul Draps, Kathy Eeckhout, Bie Garcet, Giselle Guanaes, Gerda Haeck, Els Hattink, het MOT, Patrick Hostenbach, Monica Imbrechts, Stéphane Koninckx, Yagmur Koyuncu, Anne Logist, Mani Art, Sandro Meert, Sheila Mehdizadeh, Tinneke Milleville, Ine Muys, Tille Pepermans, Cathy Pittevils, Kaarin Poppe, Katty Renneboogh, Lindsay Rinckhout, Alfred Smet, Maarten Strack van Schijndel, Wim Stukkens, Ying Sun, Bart Thomas, Eddie Timmermans, Cecile Van Calsteren, Frank Van Den Block, Lu Van der Linden, Paul Van Herzeele, Paul Van Namen, Kristel Van Rode, Linda Van Wesemael, Veerle Vandermarliere, Krista Vandevelde - Cederhuis, Grety Vandevelde - Cederhuis, Stefan Vangrunderbeek, Karla Verbeyst - De Groeverie, Dirk Verbruggen, Aron Vermeiren, Raymond Vogeler, Lies Waegeman, Jan Wellens, Liebie Wellens, Leo Willems - Lejon


Zaterdag 17 juni om 11u: Vernissage

Kom klinken op de opening van de tentoonstelling met muzikale omlijsting door de academie en receptie aangeboden door de gemeente.


Woensdag 28 juni om 19u30: Finissage met slotconcert en jamsessie van de Academie

Kom op de laatste dag van de tentoonstelling als afsluiter heerlijk genieten van een streepje muziek in Cc Strombeek! Op woensdag 28 juni sluit de academie Grimbergen Cultuurpal(l)et af met een heuse jam. Leerkrachten en leerlingen van de academie spelen samen in onuitgegeven bezettingen. Allerlei klassiekers uit de wereld van de jazz, pop en funk zullen ongetwijfeld de revue passeren.

Tentoonstelling Kunstdorp Grimbergen: 1000 jaar Grimbergen in de kunst

17 en 18 juni & 24 en 25 juni, telkens van 10 tot 17 uur
Schuur Tommenmolen

Twee weekends lang kan je in de schuur van de Tommenmolen terecht voor Kunstdorp Grimbergen: een installatie die de rode draad van Grimbergse geschiedenis vertelt. Verzamelaars tonen met plezier kunstschatten uit het verleden. Vertellers-verzamelaars gidsen jou over 1000 jaar Grimbergen in de kunst.

De vroege historie en de Grimbergse Oorlog. De Donjon van de Heren van Grimbergen en het kasteel van Prins Eugene van Bergen. De Norbertijnenabdij en de eeuwige Feniks. Het pittoreske rustige dorp, de kouters en de Maalbeekvallei. Vaak zijn ze door pleinairisten of landschapsschilders in de verf gezet. Ze kwamen met de boerentram uit Brussel en stapten af aan ’t Bareelken. Met hun schildersgerief onder de arm trokken ze de Maalbeekvallei in. Zonder twijfel heeft hun visie op het pittoreske Grimbergen bijgedragen tot de status van deze Parel van Brabant. Met veel waardering voor de artistieke waarde van hun werk. En dankbaar voor hun iconografische nalatenschap. Een uitnodiging om te kijken door de ogen van vele generaties kunstenaars.

Ontdek meer

Extra Muros: Xavier Mary
Expo

Extra Muros: Xavier Mary

Oh my Buddha

zo 25.02.24 - zo 23.02.25
Prinsenbos Grimbergen
Meer info
Louisa Gagliardi
Expo

Louisa Gagliardi

Deep Breaths

vr 1.03.24 - za 18.05.24
Exporuimte / Kabinet Cc Strombeek
Meer info
Myrthe van der Mark
Expo

Myrthe van der Mark

Girl lives in the village. Sculptress. If you must know.

vr 1.03.24 - za 18.05.24
Studio S Cc Strombeek
Meer info