Ga verder naar de inhoud
Art Eco III hero
Expo Hoofdexpo

Art Eco | Art-ivism

Data

vr 10.04.15 - di 12.05.15 | 00u - 00u

Locatie

Exporuimte Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Volgend op twee eerdere tentoonstellingen, Attitudes en Architecture, wordt het derde luik van de tentoonstellingsreeks Art Eco toegespitst op werk/installaties van (inter)nationale kunstenaars die op een gedreven manier reageren op wat zich in de wereld voordoet. Hun werk kan worden beschouwd als een artistieke afgeleide van beweegredenen zoals protest, ongenoegen en een (voortgezet) stil geloof in de toekomst, zonder te vervallen in activisme. Hun werk is er, zoals de titel aangeeft, één van “artivisme”, een begrip dat we ontlenen aan de Italiaanse kunstenaar Michelangelo Pistoletto, een kunstenaar die sinds de jaren zestig het begrip kunst letterlijk vanaf de straat herdefinieerde en, vanuit de kunst, een bescheiden alternatief ontwikkelde met de stichting Citadell’Arte in het Noord-Italiaanse Biella.

Dit derde luik is bedacht als een tentoonstelling waarin ontstellend mooie beelden onthutsende en tot nadenken stemmende gedachten voeren over de vanzelfsprekendheid waarmee de wereld omgaat met onrecht, mensenrechten en vraagstukken omtrent samenleven en klimaat.

Wij zijn verheugd om in de context van deze tentoonstelling exquise bestaande werken samen te brengen met een aantal nieuwe, internationale producties.

Deelnemende kunstenaars: Abbas Akhavan, Allora & Calzadilla, Michiel De Cleene, Alexis Destoop, Piero Gilardi, Johan Grimonprez, Christina Hemauer en Roman Keller, Hesselholdt & Mejlvang, Ann Veronica Janssens, Mikhail Karikis, Lois Weinberger, Lawrence Weiner

Met dank aan:
De Vlaamse Gemeenschap, S.M.A.K., Cultuurcentrum Strombeek, Eeckman Insurance, Crown Fine Art, Colora Grimbergen, Metropolis M, Filliers
Danish Arts Foundation, Plantentuin Meise, Greenpeace, Art Brussels, Agenda/Brussel Deze Week

Art Eco III Lrae3011
Art Eco III Lrae3009
Art Eco III Lrae3013
Art Eco III Lrae3001

Museumcultuur Strombeek/ Gent 2013-2016

Sinds januari 2013 werkt Cultuurcentrum Strombeek structureel samen met S.M.A.K., het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst in Gent. Voor een periode van vier jaar zal het Cultuurcentrum onder de noemer Museumcultuur Strombeek/ Gent jaarlijks twee projecten realiseren (een drieluik in het voorjaar en een tweeluik in het najaar) waarin een bepaalde thematiek wordt uitgediept. Dit gebeurt aan de hand van de collectie van S.M.A.K., die bestaat uit meer dan 2.000 werken en een periode van pakweg zestig jaar omspant. De werken uit de collectie van S.M.A.K. worden aangevuld met werken uit privécollecties en nieuwe producties.
Museumcultuur Strombeek/ Gent is een unieke interregionale samenwerking met als doel een nieuw publiek in contact te brengen met de recente kunstgeschiedenis op basis van de rijke collectie van S.M.A.K.
Museumcultuur Strombeek/ Gent is een concept van Cultuurcentrum Strombeek. De uitwerking en organisatie vinden plaats in nauwe samenwerking met S.M.A.K. Gent.

Ontdek meer

Tschabalala Self
Expo

Tschabalala Self

Feed Me, Kiss Me, Need Me

vr 20.10.23 - zo 4.02.24
Exporuimte / Kabinet Cc Strombeek
Meer info