Ga verder naar de inhoud
Art Eco II Sophie Nuytten
Expo Hoofdexpo

Art Eco | Architecture

Data

vr 27.02.15 - do 26.03.15 | 00u - 00u

Locatie

Exporuimte Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

In het tweede deel, Architecture, wordt gepeild naar de manier waarop architecten zich tegenover dit thema verhouden. De focus ligt op het werk en denken van enkele tegendraadse architecten die het pad effenden voor een andere invulling van het begrip ‘architectuur’ of die vandaag een strategie aan de dag leggen waarin het begrip recyclage een primaire rol vervult.
Het is een tentoonstelling met tal van vrije standpunten waarin een (diep) humaan, radicale denken zich vasthaakt aan een humaan en democratisch gebruik van de theorie in de dagdagelijkse realiteit.
Deze tentoonstelling laat werk zien van denkende architecten in een tijd waarin commerciële projecten ook ruimtelijk en landschappelijk meer dan ooit de aandacht en de middelen wegkapen.
We zijn erg verheugd om u te laten kennisnemen van het denken van enkele van de meest besproken denkers omtrent architectuur en urbanisatie die uitgaan van een kritische toepassing van de begrippen schaarste en exploitatie en wiens werk gekenmerkt wordt door een oplossend meedenken over problematieken zoals overbevolking en mobiliteit.


Met werk van: Bernd & Hilla Becher, Luk Berghe, Michiel De Cleene, Luc Deleu, Jimmie Durham, Joseph Grima & Space Caviar/ Simone C. Niquille, Yona Friedman, Tadashi Kawamata, Lucien Kroll, Sol LeWitt, OMA, Dennis Oppenheim, Rotor, Lois Weinberger, Lawrence Weiner, Fischli & Weiss.

Prof. Dirk De Meyer over architect Cedric Price

Art Eco II 09
Art Eco II Rotor Deconstruction Sophie Nuytten
Art Eco II 02
Art Eco II 05

Ontdek meer

Under a Cloud: Michel François & Douglas Eynon
Expo

Under a Cloud: Michel François & Douglas Eynon

zo 10.10.21 - vr 30.06.23
Prinsenbos Grimbergen
Meer info
Second Sight
Expo

Second Sight

vr 3.02.23 - zo 23.04.23
Exporuimte Cc Strombeek
Meer info
Our Cold Loves
Expo

Our Cold Loves

Ariane Loze

zo 23.04.23
Schouwburg Cc Strombeek
Meer info