Expo 2018-2019 Seizoen 2018-2019 Expo / Museumcultuur

Here Comes The Sumer fiets- en wandelparcours: 10 unieke kunstwerken in de openlucht

De tweede editie van Here Comes the Summer brengt opnieuw een werk uit de collectie van S.M.A.K. voor langere periode naar Grimbergen: Kranker Engel van de Portugese kunstenaar Rui Chafes is een bijzonder poëtisch werk dat beweegt op het ritme van de seizoenen. 

Een trieste boom in de winter. Een vreemde verschijning in het midden van het bos. Om het even welke boom in om het even welk bos of veld, want deze sculptuur beweegt, zij heeft geen definitieve plaats, zoals elke engel. Een boom die tijdens de winter zijn bladeren heeft verloren. In de winter is het bos bevroren en leeg. Naakt. De kale takken met hun bevroren, grijze takken krijgen een menselijke gedaante. Zoals een verschijning, alleen tegen de hemel in het koude winterbos, ontwaart men een zeer fijn figuur dat zware, zwarte tranen laat vallen. Een zieke engel die wil opstijgen. 

Rui Chafes, Lissabon 2001.

Met het project Here Comes the Summer - een initiatief van Museumcultuur Strombeek/Gent- ontvangt Grimbergen elke zomer een nieuw kunstwerk uit de collectie van S.M.A.K. 5 Zomers: 5 werken. 

Gerelateerde events