Ga verder naar de inhoud
Poltrock hero
Podium Muziek / Winter

POLTROCK

Ligconcert

Data

do 29.02.24 | 20u30
tickets

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€15 Basisprijs
€14 65+
€10 -21/dagstudent
€12 Vriendenprijs

Duur

75 minuten

Extra

Dit is een ligconcert, dus neem zelf een matrasje, matje of zitzak mee.

Ervaar op een unieke manier de prachtige muziek van POLTROCK, liggend op ons podium rond de vleugelpiano.

Mei 2022. In een verlaten hotel in Aulus-Les-Bains, een bergdorpje in de Franse Pyreneeën, staat een oude piano. David Poltrock zet zich aan het instrument en tokkelt achteloos enkele noten. Bij het vijf maanden durend creatief proces dat in die godvergeten plek in gang werd gezet, tast Poltrock zijn grenzen af. Hij wil zijn piano’s –ja, er zijn er vier– ruw en eerlijk opnemen en bewerkt ze aansluitend met tape-effecten, cassette-loops en oude analoge effectapparaten. De melodieën zijn intiem en meeslepend, de klank is confronterend en intens.

Op zoek naar een nieuw geluid schakelt Poltrock ook het Sun*Sun*Sun String Orchestra in. Vrienden van het huis die reeds podium en studio deelden met o.a. Einstürzende Neubauten, John Cale, Belle & Sebastian en Cinematic Orchestra. Dit kwartet slaagt erin om Poltrocks breekbare, intieme en fluisterende ideeën bezield op tape te zetten. Het kwartet schittert op ‘Ceint (Aller)’, ‘Bray Dunes’ en ‘Belfast (Louis XXIV)’, maar schikt zich ook graag in een dienende en symbiotische rol met de piano.

Vijf jaar na de bejubelde trilogie ‘Mutes, Moods & Machines’ is er dus het tweeluik ‘Aulus I’ (mei 2023) en ‘Aulus II’ (november 2023). ‘Aulus I’ is de soundtrack bij een onbestaande dystopische film met lang uitgesponnen, door strijkers gedomineerde klanklandschappen. In ‘Aulus II’ staan vier piano’s centraal: nu eens lief, hoopvol en zalvend, dan eens grillig en humeurig, maar telkens intens en eerlijk.

Workshop David Poltrock

Wil je nog meer te weten komen over pianovirtuoos David Poltrock? Dat kan! Op maandag 26/02 geeft hij een workshop aan de Gemeentelijke Academie Grimbergen om 20u in Kasteel 4. Deze workshop is voor iedereen gratis toegankelijk.

De carrière van David Poltrock samenvatten is onbegonnen werk. Hij speelde bij zowat iedereen (van Hooverphonic tot De Mens), producete meer dan honderd platen (van Portland tot het wondermooie 'Sadness' van Stash), schreef zeer veel voor films (o.a. Safety First) maar ook voor tv (de alom gekende tune van Blokken) hij was jaren (hulp)coach bij The Voice van Vlaanderen, en zo kunnen we nog even doorgaan. Wist je trouwens dat hij ook nog les gaf aan onze Grimbergse academie?

Tijdens de workshop zal hij praten over de geschiedenis van neoklassieke muziek, minimalistische muziek. Maar hij geeft jullie ook tips om zelf dit soort muziek te schrijven. Niet te missen en een ideale inleiding voor het concert.

Ontdek meer

Trixie Whitley
Podium Muziek / Winter

Trixie Whitley

za 6.01.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
AMATORSKI
Podium Muziek / Lente

AMATORSKI

Album release party

za 2.03.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Astrid Francis Vanhee 17 overview
Podium Muziek / Winter

Astrid Stockman

Spreekuur

vr 16.02.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets