Ga verder naar de inhoud
ISBELLS 2023 banner text 2660x1140
Podium Muziek / Club S / Winter

Isbells + support Caspar Auwerkerken

Club S

Data

vr 15.12.23 | 20u30

Locatie

Eldorado
Kerkstraat 251
1851 Humbeek

Tickets

€18 Basisprijs
€17 65+
€10 -21/dagstudent
€15 Vriendenprijs

Duur

20u30: Caspar Auwerkerken
21u15: Isbells

Extra

Staande show!

Isbells is de Belgische ster aan het americana firmament, met internationale allure. Hun debuutalbum van 2009 wordt bestempeld als klassieker en hun live concerten zijn bij de meest verfijnde en subtiel intieme sets die er vandaag te vinden zijn.

Vooraleer Isbells het levenslicht zag, draaide frontman Gaëtan Vandewoude mee in diverse rockbands. Met Isbells gooide hij het over een meer introspectieve en intieme boeg, wat resulteerde in talloze melancholische indiefolk songs. Relaties, dagdromen en menselijke tekortkomingen werden de rode draad doorheen zijn muziek.

Na het eerste succes waren vergelijkingen met de tokkelkunst van Nick Drake, de samenzang van Fleet Foxes en de weemoed van Bon Iver nooit veraf. Maar Isbells is een categorie apart, met een eigen sound, gezicht en originaliteit. Met als hoofdingrediënten passie en vakmanschap. De fragiele kopstem, akoestische gitaar, uitgebalanceerde blazers, het delicate slagwerk en de elektronicasluier zorgen voor een solide en vertrouwd aanvoelende set. Gaëtan verzamelde van meet af aan een sterke groep muzikanten rond zich om zijn mooie, broze songs vorm te geven. Met Chantal Acda, Christophe Vandewoude, Gianni Marzo en Gerd Van Mulders staat een topband op de planken.

Isbells verzamelde intussen miljoenen streams op Spotify met als uitschieter het prachtige ‘Dreamer’ dat op weg is naar maar liefst 80 mio streams. Op 22 september 2023 verschijnt het gloednieuwe album ‘Basegemiti’.

Pers over Isbells

"Als warme kaaswas" - **** De Morgen

"Isbells biedt een warm dekentje van fragiele folksongs." - Feeling

"Isbells levert met Basegemiti een heel straf album af." - Luminous Dash

"Muzikaal is het album tot in de perfectie uitgewerkt." - *** Dansende Beren

Interview Knack Focus

Interview Metro

Support: Caspar Auwerkerken

Caspar Auwerkerken Lucinde Wahlen

Met de debuutEP 'Abloom' (releasedatum 25/08/23) laat de beloftevolle Hasseltse singer-songwriter Caspar Auwerkerken zes delicate, emotieve en melancholische songs los op de luisteraar. Deze worden gretig gedraaid in ‘Duyster’ op Radio 1 en ‘Vuurland’ op StuBru. Muziekblogs Dansende Beren en Luminous Dash riepen hem al uit tot één van de meest spraakmakende talenten van België en hij is Artist in Residence in zowel Het Depot als Muziekgieterij Maastricht, waar hij in 2022 de allereerste Jan Mans Award voor jong talent in ontvangst mocht nemen. Hij mocht al de voorprogramma’s verzorgen van Strand of Oaks, Duke Garwood, Portland, Meskerem Mees en The Bony King of Nowhere.

Zijn unieke stemgeluid – schatplichtig aan Thom Yorke, Sophia en Tamino - wordt overgoten met dromerige arrangementen en minimalistische soundscapes van de hand van muzikant en producer Orson Wouters (Aili, Transistorcake). Het handelsmerk van Caspar Auwerkerken: zorgvuldig opgebouwde melancholische songs die naar het einde toe in alle subtiliteit losbarsten.

Pers over Caspar Auwerkerken

“De juiste snaar geraakt. De gevoelige." - Eppo Janssen (Duyster, Pukkelpop)

“De jonge Hasselaar is een gigantisch talent in onze Belgische muziekwereld." - Dansende Beren

“Liefhebbers van zachte songs die groots openbarsten gaven de naam Caspar Auwerkerken tot nu toe stiekem aan elkaar door, als een liefdesbriefje in een klaslokaal. Gedaan ermee: in koeien van letters wil ik op het bord krijten dat Auwerkerken, ooit supportact van Portland en Meskerem Mees, een stem heeft die bij elke lettergreep uit de knop komt als een lelie, en dat een nummer als ‘Hyacinth’ volstaat voor een onderscheiding in de taminologie.” - HUMO

“Zo weet Caspar ons vanaf de eerste seconden mee te slepen richting een bevroren meer in het midden van een of ander bos. Met een akoestische gitaar en een stem die knipoogt naar Tamino en Thom Yorke, houdt hij ons zo goed als meteen in zijn greep.” - Dansende Beren

“De extra laagjes muzikaal vernis die de sound onderging, maakt dat deze ruwe diamant steeds meer fonkelt. Hyacinth klinkt dromerig, duyster en beroert van bij de eerste noot.” - Luminous Dash

“Hoe mooi ontvouwt deze single de blaadjes! Met enige voorzichtig schurende elektronica breekt hij de grond open, waarna Auwerkerken voorzichtig de akoestische gitaar aanslaat en zingt met een engelenstem die ijs doet smelten.” - DaMusic

Ontdek meer

STORM
Podium Muziek / Club S / Herfst

STORM

Meltheads, Nona Problemo, WHORSES, The Rats, Mojo & The Kitchen Brothers, Disorientations & DJ Brett Summers

vr 10.11.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Trixie Whitley
Podium Muziek / Winter

Trixie Whitley

za 6.01.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
AMATORSKI
Podium Muziek / Lente

AMATORSKI

Album release party

za 2.03.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets