Ga verder naar de inhoud
Girls in Airports LRS 1e087c35
Podium Jazz / Herfst

Girls in Airports (DK)

How It Is Now

Data

za 21.10.23 | 20u30

Locatie

Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Kerkplein 1
1850 Grimbergen

Tickets

€18 Basisprijs
€17 65+
€10 -21/dagstudent
€15 Vriendenprijs

Eén van de beste livebands van Denemarken verlegt de grenzen van jazz

Girls in Airports, vermomd als stoere Deense mannen die zich laten inspireren door de aanstekelijke ritmes, langgerekte klanklandschappen en speelse melodieën van de indierock, dance, Scandinavische jazz en wereldmuziek.

Het Deense Girls in Airports staat bekend om hun unieke blend van Nordic jazz, indie-rock en invloeden uit wereldmuziek, én om hun ongemeen sterke livereputatie! Al acht platen lang spelen ze wereldwijd op zowel überhippe festivals als in oude jazzclubs. Een continue ontdekkingstocht die ze telkens weer nieuwe inzichten en mogelijkheden geeft. In China traden ze op met verschillende generaties volksmuzikanten en in Brazilië nam de band een album op met de legendarische percussionist Nereu Mocotó.

Girls in Airports How It Is Now 512x512

Nu brengen ze hun telepathische interacties, minimale grooves, psychedelische uitbarstingen, Scandinavische melodieën en bovenal meesterlijke muziek naar de unieke setting van de sacristie in de abdijkerk van Grimbergen. Ze stellen hun nieuwe album 'How It Is Now' voor tijdens dit exclusieve concert in België.

Martin Stender sax, fluit, keyboard | Mathias Holm keyboards. orgel en piano | Victor Dybbroe drums, gong percussie | Anders Vestergaard drums, cymbals

Pers

  • "How It Is Now laat in negen composities maar weer eens horen wat een geweldige muzikanten Girls in Airports heeft en wat een gloedvolle sound ze toch in zich hebben. Energiek, avontuurlijk, prikkelend, atmosferisch en uitdagend." **** Written in Music (albumrecensie)

Ontdek meer

Overview image Jean Michel Blais Catherine Graindorge
Podium Muziek / Klassiek / Herfst

Jean-Michel Blais (CA) & Catherine Graindorge

vr 29.09.23
Abdijkerk Grimbergen
Info & tickets
Ben LaMar Gay (USA)
Podium Jazz / Herfst

Ben LaMar Gay (USA)

wo 4.10.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Overview image wunderkammer
Podium Muziek / Performance / Herfst

Wunderkammer #6

Fred Frith + Susana Santos Silva (UK/PT), Chris Cutler + Tim Hodgkinson (UK), Ak’chamel (USA), Aly Eissa (Egypte) and more

za 18.11.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets