Ga verder naar de inhoud
Jean Michel Blais Catherine Graindorge Hero image
Podium Muziek / Klassiek / Herfst

Jean-Michel Blais (CA) & Catherine Graindorge

Data

vr 29.09.23 | 20u30

Locatie

Abdijkerk Grimbergen
Kerkplein 1
1850 Grimbergen

Tickets

€18 Basisprijs
€17 65+
€10 -21/dagstudent
€15 Vriendenprijs

Een avontuurlijk dubbelconcert met de Canadese pianist Jean-Michel Blais en de Belgische violiste Catherine Graindorge.

Catherine Graindorge

Catherine Graindorge homepage

De Brusselse violiste en componiste Catherine Graindorge werkte reeds samen met Nick Cave, Warren Ellis, Mark Lanegan, Debbie Harry en John Parish (PJ Harvey). Met die laatste bracht ze in 2021 'Eldorado’ uit, waarbij Parish niet enkel als producer optrad maar ook als muzikant. Het resultaat is een broeierige, duistere soundtrack die bij elke luisterbeurt telkens weer intense emoties oproept. Binnen- en buitenlandse pers strooiden dan ook lustig met superlatieven.

In 2022 nam ze met niemand minder dan Iggy Pop een EP op, 'The Dictator'. De plaat combineert de broeierige elektronica en spookachtige strijkers van Graindorge met Pops baritonstem.
Dat haar muziek veelal als 'filmisch’ wordt omschreven, hoeft niet te verwonderen want Graindorge schreef naast persoonlijk werk ook heel wat soundtracks voor dans- en theatervoorstellingen en cinema. Haar soundtrack voor 'Le Chant des Hommes’ werd zelfs genomineerd voor een Magritte, de belangrijkste filmprijzen in Wallonië.

Wij nodigen je uit om een duik te nemen in het betoverende universum van Catherine Graindorge voor een niet te missen live-ervaring.

Catherine Graindorge, viool | Simon Ho, harmonium

Jean-Michel Blais

JM Blais web

De Canadees Jean-Michel Blais maakt prachtige poëtische neoklassieke pianocomposities. Op zijn 17de werd hij al toegelaten tot het Conservatoire de Musique de Trois-Rivières (Québec), maar de formele opleiding beperkte hem zozeer dat hij de piano vaarwel zei. Pas jaren later pakte hij zijn muzikale carrière weer op.
Twee jaar van improviseren achter de piano leidde tot zijn neoklassieke debuutalbum 'II', dat wereldwijd veel indruk maakte.

Time Magazine schreef: 'His music breathes, invites to take a moment and recognize there's still plenty of beauty left in the world'. In 2018 lanceerde hij het album 'Dans ma main'. Een album geïnspireerd door de ambient en new age muziek die zijn ouders voor Jean-Michel, die leidt aan het Syndroom van Tourette, draaiden en waarvoor hij genomineerd werd voor de prestigieuze Polaris Music Prize.

In 2022 bracht hij zijn nieuwe album 'aubades' uit. Een album vernoemd naar de romantische muziek die in de Middeleeuwen werd geschreven om tijdens de schemering onder het raam van een geliefde uit te voeren. Een album vol plezier en hoop. Een album dat Jean-Michels Blais' geloof in de kracht en schoonheid van muziek in volle glorie laat horen. Absoluut betoverend.

Jean-Michel Blais, piano | Lorraine Gauthier, cello | Nadia Monczak, viool | Benjamin Deschamps, klarinet

i.s.m. de Canadese ambassade

Ontdek meer

Tarkovsky Quartet (FR/DE)
Podium Klassiek / Jazz / Herfst

Tarkovsky Quartet (FR/DE)

do 12.10.23
Abdijkerk Grimbergen
Info & tickets
© Emanuel Maes
Podium Klassiek / Herfst

Het Collectief

Crippled Symmetry (Morton Feldman)

wo 25.10.23
Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Info & tickets
Liebrecht Vanbeckevoort & Antwerp Chamber Soloists
Podium Klassiek / Herfst

Liebrecht Vanbeckevoort & Antwerp Chamber Soloists

150 jaar Rachmaninov

wo 15.11.23
Abdijkerk Grimbergen
Info & tickets