Ga verder naar de inhoud
De Miskenden LAZARUS Promofoto 1 c Guy Kokken
Podium Theater / Bij de buren

De Miskenden

Lazarus/Stefaan Van Brabandt

Data

do 18.04.24 | 20u30
tickets

Locatie

Westrand Dilbeek
Kamerijklaan 46
1700 Dilbeek

Tickets

€16 Basisprijs
€16 65+
€10 -21/dagstudent
€14 Vriendenprijs
€15 Abo extra Westrand

Fulmineren tegen de culturele elite als troost en houvast

Een gesprek tussen twee vrienden, een mislukte kunstenaar en zijn oud-docent, gespeeld door Günther Lesage en Greg Timmermans. Dat gesprek – doortrokken van cultuurpessimisme, levensverachting en misantropie – is een soort ritueel geworden voor hen. Het biedt troost en houvast. Ze fulmineren samen gretig en vol overgave tegen de totale verdwazing van de media, tegen de snobs van de culturele elite en de patsers en proleten uit de showbizz. Ze sparen niets en niemand. Ook zichzelf niet. Jammer dat niemand naar hen luistert.

Deze nieuwe toneeltekst van Stefaan Van Brabandt (bekend van o.a. 'Socrates', 'Marx' en 'Sartre & de Beauvoir') kenmerkt zich door zijn gekende mix van humor en diepzinnigheid. De vele rake zinnen, scherpe observaties en filosofische gedachten die in de dialoog verweven zijn, maken van 'De Miskenden' een bijzonder rijk en inspirerend stuk. Behalve bijtend en confronterend is de toon bovenal geestig en opgewekt, doorspekt met humor en ironie. En wijsheid.

Concept en regie Stefaan Van Brabandt en LAZARUS | Tekst Stefaan Van Brabandt | Spel Günther Lesage en Greg Timmermans | Productie Theater Arsenaal | Coproductie Perpodium | Met de steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid

Over de spelers

Günther Lesage is medeoprichter van LAZARUS, bekend van talloze theaterrollen (LAZARUS, STAN, de Roovers, Zuidpool, …) en tv-series (o.a. Terug naar Oosterdonk, Aspe, Wat als?).

Greg Timmermans is kernlid van DE HOE (o.a. 'Vechtstuk'), bekend van talloze tv-series (De Bunker, Cordon, …), filmrollen (Ben X, Tweede Gelaat, …) en theaterrollen bij o.a. ’t Arsenaal.

Ontdek meer

Schaambot
Podium Theater / Herfst

Schaambot

SKaGeN

vr 17.11.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
BLOED
Podium Theater / Bij de buren

BLOED

Lazarus/Robbin Rooze

vr 1.12.23
Westrand Dilbeek
Info & tickets
There never was a box
Podium Theater / Bij de buren

There never was a box

Femke Van der Steen en Tristan Feyten (Eigen Kweek)

do 29.02.24
Westrand Dilbeek
Info & tickets