Ga verder naar de inhoud
Dwarskijker Stefstessel 5
Podium Theater / Lente

Dwarskijker

de Roovers

Data

do 16.05.24 | 20u30

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€20 Basisprijs
€19 65+
€10 -21/dagstudent
€17 Vriendenprijs
€18 Abo extra Westrand

Duur

1u40

Extra

18u Schaduwvoorstelling door leerlingen Woord Academie (toegang gratis)

Een hedendaagse versie van De Misantroop van Molière

Dwarskijker affiche

“Wie in de stroom van een gesprek stapt, moet niet verbaasd zijn dat de piranha’s der praatzucht zijn oor afbijten. Indonesisch spreekwoord. Niet persoonlijk bedoeld.”

Een gevreesde blogster is het middelpunt van een bont allegaartje kunstenaars. In haar woning in de grootstad ontvangt ze vriend en vijand voor gesprekken en feestjes.

Zonder een blad voor de mond te nemen, spuit ze haar snedige commentaar op de vele artistieke zielen die haar salons bijwonen. Niemand blijft gespaard. Maar hoeveel absolute eerlijkheid kan een mens aan? Hoelang blijven de weinige vrienden die ze nog heeft haar commentaar slikken? Ze heeft één zwakke plek: haar liefde voor de veel jongere kunstenaar Sasha. En hoewel hij op haar kap leeft en graag uitweidt over conceptuele kunst, vergeeft ze hem alles. Ze droomt van een leven samen met hem. Maar misschien is de prijs van de eerlijkheid wel een eenzaam bestaan.

Met Fraulein Agnes schreef de Duitse schrijfster Rebekka Kricheldorf een hedendaagse versie van De Misantroop van Molière. In een wervelende en scherpe taal schreef ze deze bijtende, satirische komedie die de Roovers nu voor het eerst opvoeren in onze contreien. Ze schetst een wereld van schijn, in een tijdperk waarin we allemaal willen behagen en onze ego’s willen laten schitteren.

Tekst Rebekka Kricheldorf (vertaling Els Snick, UGent en de Roovers) | Van en met Bartel Busschaert, Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Manizja Kouhestani, John Niyibizi, Luc Nuyens, Sofie Sente & Mil Seynaeve | Een productie van de Roovers spelen vzw | Foto's Stef Stessel

EXTRA

Schaduwvoorstelling bij Dwarskijker
Academie Grimbergen

Leerlingen van de Woordafdeling van de Academie Grimbergen kregen van de Roovers de vertaalde tekst van ‘Dwarskijker’ en gingen er dit schooljaar mee aan de slag. Zonder de voorstelling van de Roovers vooraf te zien, spelen ze een aantal scènes in het decor van de voorstelling. Benieuwd hoe zij het materiaal aanpakken?

do 16.05 | 18u
Schouwburg Cc Strombeek

Dwarskijker Stefstessel 6
Dwarskijker Stefstessel 7

Ontdek meer

Fight Night
Podium Theater / Bij de buren

Fight Night

Ontroerend Goed

do 23.05.24
Westrand Dilbeek
Info & tickets
Opening Night
Podium Theater / Lente

Opening Night

DE HOE

za 25.05.24
Schouwburg Cc Strombeek
wachtlijst