Ga verder naar de inhoud
Ão c Michiel Venmans hero
Podium Muziek / Club S / Herfst

Ão + support Dushime

Club S

Data

do 16.11.23 | 20u30

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€15 Basisprijs
€14 65+
€10 -21/dagstudent
€12 Vriendenprijs

Duur

20u30 - 21u: Dushime
21u30 - 22u30: Ão

Extra

Staande show!

Ão is een jong en veelbelovend viertal dat een opwindende mix brengt van saudade, indie en subtiele elektronica, met de fenomenale stem van frontvrouw Brenda Corijn als kers op de taart.

Corijn put uit haar Mozambikaans-Portugese roots voor de Portugese en Engelse zanglijnen die verstrengelen met de zuiderse gitaar van Siebe Chau, de ambientklanken en productie van Jolan Decaestecker en de eclectische percussie van Bert Peyffers.

De nog prille carrière van Ão nam rond de jaarwisseling een hoge vlucht met de bezwerende single ‘Mulher’, die niet alleen in eigen land indruk maakte, maar zelfs werd opgepikt door het invloedrijke KEXP uit Seattle. Ão werkt ook aan een debuutalbum (dat in het najaar verschijnt), waarvoor het z’n bedwelmende sound verder uitdiept, dansbaarder maakt en er een poppy randje aan toevoegt. Denk aan FKA Twigs, Lhasa de Sela, Arooj Aftab, Çeu of James Blake.

Live is Ão ronduit mind-blowing, niet zomaar een goeie show met geweldige muzikanten en een fantastische stem, maar een adembenemende, unieke en opwindende ervaring.

En voor wie zich afvraagt wat Ão [ɐ͂w̃] precies betekent: afhankelijk van hoe je het uitspreekt, kan het verschillende dingen uitdrukken: iets moois, iets treurigs of iets pijnlijks, verwondering, of gewoon totale onzin. Al staat het in de sterren geschreven dat die laatste betekenis niet van toepassing zal zijn op de verdere carrière van Ão.

Brenda Corijn elektronica, stem | Siebe Chau gitaar, bass pedals | Jolan Decaestecker elektronica, toetsen, gitaar | Bert Peyffers percussie

Pers

Ão vaart een mooie toekomst tegemoet met hun debuutalbum ‘Ao mar’ - **** Focus Knack

Dushime

Dushime is een frisse verschijning binnen het Belgische kustlandschap. Reeds enkele jaren moveert de Belgisch-Rwandese artieste door de Vlaamse cultuurwereld. Door haar multidisciplinaire aanpak op muzikaal vlak en authentieke, krachtige én kwetsbare speelstijl op theatervlak brengt ze een zeldzame eigenheid met zich mee.

In 2020 groef ze dieper en ontplooide ze zich binnen haar muzikaal kader. Zo experimenteerde ze met de gelaagdheid van de stem door ze op verschillende manieren te loopen. In die mate startte haar muzikale zoektocht naar eindeloze texturen en vormen van haar stem. De genesis van haar muzikale universum. Een universum gekenmerkt door een gelaagde en opbouwende ‘ancestral’ soundscape die de luisteraar confronteert met zijn innerlijke zelf.

In Juni 2021 werd ze dan ook uitgenodigd door La Botanique voor een residentie om haar live set te verkennen en te vertonen met een livestream. Hiernaast startte Dushime een nieuwe theaterproductie“ Who’s Tupac” ( JR.CE.SA.R, KVS & NNT), een muzikale voorstelling geïnspireerd door de rapper Tupac Amaru Shakur.

In 2022, bijna een jaar na het uitbrengen van haar eerste single, stond Dushime nog steeds in de kijker en stond ze op het podium van AB in het kader van “the sound of the Belgian underground” en “BHM”.In maart 2022 stond ze in de Vooruit in het kader van OTF( out of frame) met een audiovisuele residentie.
In Juni 2022, betrad ze The Green stage van Couleur Café in het kader van Niveau 4 en in augustus 2022 stond ze op het podium van Pukkelpop.

In juni 2021 werd ze dan ook uitgenodigd door La Botanique voor een residentie om haar live set te verkennen en te vertonen met een livestream. Hiernaast startte Dushime een nieuwe theaterproductie“ Who’s Tupac” (JR.CE.SA.R, KVS & NNT), een muzikale voorstelling geïnspireerd door de rapper Tupac Amaru Shakur.

In 2022, bijna een jaar na het uitbrengen van haar eerste single, stond Dushime nog steeds in de kijker en stond ze op het podium van AB in het kader van “the sound of the Belgian underground” en “BHM”. In maart 2022 stond ze in de Vooruit in het kader van OTF (out of frame) met een audiovisuele residentie.
In juni 2022, betrad ze The Green Stage van Couleur Café in het kader van Niveau 4 en in augustus 2022 stond ze op het podium van Pukkelpop.

Pers

"Voor mij is het podium een van de veiligste plekken die er zijn." - De Morgen

Ontdek meer

STORM
Podium Muziek / Club S / Herfst

STORM

Meltheads, Nona Problemo, WHORSES, The Rats, Mojo & The Kitchen Brothers, Disorientations & DJ Brett Summers

vr 10.11.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Isbells + support Caspar Auwerkerken
Podium Muziek / Club S / Winter

Isbells + support Caspar Auwerkerken

Club S

vr 15.12.23
Eldorado
Info & tickets
Trixie Whitley
Podium Muziek / Winter

Trixie Whitley

za 6.01.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets