Ga verder naar de inhoud
May December ONE 8
Film Cinema S

May December

Data

di 2.04.24 | 20u30

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€7 Basisprijs
€6 Vriendenprijs

Duur

1u53

Extra

Kijkwijzer: 12+

Julianne Moore en Natalie Portman spelen een mysterieus kat-en-muisspel van verleiding en naïviteit in dit smakelijk psychodrama.

Twintig jaar geleden bevond Gracie zich midden in een schandaal dat breed werd uitgesmeerd in de pers. Nu leidt ze een rustiger leven met Joe, haar man die 23 jaar jonger is dan zij. Ze maken zich op voor het afstudeerfeest van hun tweeling, maar de komst van Elizabeth Berry doet het stof terug opwaaien. Zij is een Hollywood-actrice die zich aan het voorbereiden is op haar nieuwe film, waarin ze Gracie zal vertolken. De blik van Elizabeth zet de familierelaties onder druk, en terwijl de twee vrouwen elkaar bestuderen, beginnen de verschillen en overeenkomsten tussen hen langzaam in elkaar over te vloeien.

Een erg gelaagde film gedragen door Oscar-winnaressen Julianne Moore (Still Alice) en Nathalie Portman (Black Swan). Regisseur Todd Haynes (Far from Heaven, Carol) vertelt niet alleen een verhaal van een gekwetste ziel (in dit geval de jonge Joe, die tragisch genoeg pas na zoveel jaren begint te beseffen wat hem overkomen is), maar ook een subtiel verhaal over de roofzuchtige manier waarop we een waarheid voor onszelf creëren en verhalen over anderen met stiekem genot consumeren. Charles Melton, die echtgenoot Joe speelt, houdt zich meer dan sterk naast de twee topactrices die de onderhuidse machtsspelletjes perfect weten te vertolken.

Regie: Todd Haynes | Cast: Natalie Portman, Julianne Moore, Charles Melton, e.a. | Verenigde Staten, 2023 | Engels gesproken, NL/FR ondertiteld | Duur: 1u53

MAYDEC 2 7
MAYDEC 10 19 2022 FD 0030 R 11

Pers

"‘May December’ legt de leugens die we onszelf vertellen bloot" ★★★★☆ - De Morgen

Meer lezen

Ontdek meer

Human Forever
Film Film op maandag / Documentaire

Human Forever

ma 15.04.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
The Zone of Interest
Film Cinema S

The Zone of Interest

di 16.04.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Wonka
Film Cinema S / Familie / Matinee

Wonka

zo 21.04.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets