Ga verder naar de inhoud
Mijn vader is een saucisse filmstill 1klein
Film Cinema S / Familie / Lokaal

Mijn vader is een saucisse

Film op het strand

Data

di 20.08.24 | 20u

Locatie

Strombeach
Gemeenteplein
1853 Strombeek-Bever

Duur

1u20

Extra

GRATIS TOEGANG

We voorzien klapstoelen en Strombeach heeft een aantal strandstoelen, maar breng gerust ook je eigen strandstoel mee.

Een heerlijke feelgoodmovie over een prettig gestoorde familie, in openlucht en met de voeten in het zand

Wanneer haar vader ontslag neemt bij de bank en als acteur aan de bak wil komen, steunt de 12-jarige Zoë hem voor de volle honderd procent. Johan Heldenbergh schittert als de vader (en de saucisse) in het langspeeldebuut van regisseur Anouk Fortunier.

Zoë’s vader (Johan Heldenbergh) heeft zijn leven voor elkaar. Hij heeft een lieve vrouw (Hilde De Baerdemaeker), toffe kinderen en een goedbetaalde job als bankier. Tot hij op een dag beseft hoe saai zijn werk eigenlijk is. Hij besluit zijn passie achterna te gaan: acteur worden. Het gezin is niet meteen enthousiast over zijn nieuw carrièrepad, enkel zijn jongste dochter Zoë (Savannah Vandendriessche) gelooft dat hij wel eens een heel goeie acteur zou kunnen zijn. Zoë bereidt haar vader voor op zijn eerste rol, die van saucisse. Of liever, volwaardige vleesvervanger.

Deze gevoelige Belgische komedie is een rasechte vader-dochter-buddy film. Regisseur Anouk Fortunier vindt met de hulp van een stel geweldige acteurs (o.a. Johan Heldenbergh en Hilde De Baerdemaeker) precies de juiste toon, vol humor en begrip. Zoe is beste maatjes met haar vader. Wanneer papa besluit om zijn baan als bankier op te geven en acteur te worden, zit het er thuis bovenarms op. Enkel Zoë blijft geloven in papa’s droom. Misschien kan hij echt een groot acteur worden, en kan zij hem daarbij helpen, al blijft zijn rol voorlopig beperkt tot het rondlopen in een idioot kostuum.

Regie: Anouk Fortunier | Cast: Johan Heldenbergh, Savannah Vandendriessche, Hilde de Baerdemaeker, e.a. | Nederlands gesproken en ondertiteld | B, 2020 | 1u20

Mijn vader is een saucisse Kris Dewitte 7
Mijn vader is een saucisse filmstill 2klein

Ontdek meer

Water for Elephants
Film Cinema S / Lokaal

Water for Elephants

Film op het strand

di 27.08.24
Strombeach
Info & tickets
Dumbo
Film Cinema S / Familie / Lokaal

Dumbo

Film op het strand

do 29.08.24
Strombeach
Info & tickets
Challengers
Film Cinema S

Challengers

di 3.09.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets