Ga verder naar de inhoud
Holy rosita 8097 Kris Dewitte 2
Film Cinema S

Holy Rosita

Data

di 9.04.24 | 20u30

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€7 Basisprijs
€6 Vriendenprijs

Duur

1u40

Extra

Kijkwijzer: alle leeftijden

Rosita is een goedlachse, graag geziene vrouw met een vurige kinderwens. Maar haar omgeving vindt dat onverantwoord omdat ze amper voor zichzelf kan zorgen. Indrukwekkend langspeeldebuut van Wannes Destoop.

Rosita is een volwassen vrouw die een vurige kinderwens koestert. De mensen rond haar vinden dat onverantwoord omdat ze amper voor zichzelf kan zorgen. Wanneer Rosita toch zwanger wordt, besluit ze het voor iedereen geheim te houden.

Wie enkele jaren geleden Albatros zag, kent Wannes Destoop misschien wel. Als bedenker en regisseur van de reeks over obese koppels die op afslankingskamp trekken in de Ardennen, oogstte Destoop niets dan lof. Met Holy Rosita maakt hij nu zijn langspeeldebuut. Opnieuw brengt de Oost-Vlaming een hoopvol en hartverwarmend verhaal, over kwetsbare zielen die door de maatschappij als buitenbeentje worden bestempeld, maar ook recht hebben op geluk. Naar eigen zeggen spookte het verhaal al lange tijd in zijn hoofd, maar voelt hij zich als regisseur nu volwassen genoeg om het ook te vertellen. Het wachten werd beloond, want op 26 januari mocht Holy Rosita zowaar het filmfestival van Oostende openen.

Regie: Wannes Destoop | scenario: Janne Desmet, Wannes Destoop, Tom Dupont | cast: Daphne Agten, Janne Desmet, Mieke De Groote e.a. | België, 2024 | NL gesproken, FR ondertiteld | Duur 1u40

Holy Rosita Toon Aerts De Wereldvrede 15 6
holy rosita 6920 Kris Dewitte De Wereldvrede 7

Pers

"Alles is zacht in dit hoopvolle en pakkende debuut." ★★★★ – De Morgen

Ontdek meer

Human Forever
Film Film op maandag / Documentaire

Human Forever

ma 15.04.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
The Zone of Interest
Film Cinema S

The Zone of Interest

di 16.04.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Wonka
Film Cinema S / Familie / Matinee

Wonka

zo 21.04.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets