Ga verder naar de inhoud
Posture Editions Heide Hinrichs hero
Expo Andere

Posture Editions | Heide Hinrichs

Showcase #1: Morning Change

Data

do 1.10.20 - do 19.03.20 | 00u

Locatie

Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Morning Change, het boek van de in Brussel residerende, Duitse kunstenaar Heide Hinrichs (°1976), hertekent de lijnen tussen de werken die de kunstenaar ontwikkelde van 1999 tot 2018: the horse, een verhaal dat start 10 jaar na de val van het IJzeren Gordijn, Silent Sisters / Stille Schwestern, dat samen met tekeningen en installaties werd geconcipieerd na het lezen van DICTEE — een tekst van de Koreaans-Amerikaanse artiest Theresa Hak Kyung Cha – en On Some of the Birds of Nepal (Parting the Animal Kingdom of the East), een installatie die Hinrichs creëerde in de context van de Kathmandu Triennale in 2017.
Morning Change is een uitnodiging om verschillende lijnen te volgen – lijnen die getrokken zijn over continenten en oceanen, en die de vergankelijke lagen in Hinrichs’ werk zichtbaar maken.

Posture Editions is een ‘papieren plek’, een galerie in boekvorm waar een kunstenaar een gedrukte tentoonstelling kan organiseren van en over zijn/haar werk. Centraal staat de kunstenaar die zelf aan een beeld­essay werkt waardoor hij/zij kan reflecteren over zijn/haar oeuvre en een inzicht geeft in de werking van zijn/haar atelierpraktijk. Steeds worden kunstenaars gekozen die op een eigen en actuele manier in de kunstenaarspraktijk staan en die op maat van Posture een publicatie concipiëren.

Per uitgave wordt een essay geleverd door een auteur met ervaring binnen de actuele kunst. De tekst verschijnt in minstens 2 talen en krijgt een prominente plaats in de editie. De interactie tussen de beeldende kunst en de tekst kan heel verschillend zijn per uitgave. Door een alliantie met een schrijver/curator aan te gaan, wordt een discursief aspect aan het beeldend werk toegevoegd wat de publicatie (en het beeldend werk) een interessante gelaagdheid geeft en in een nieuwe context brengt.

Posture Editions wil kansen bieden aan vernieuwende experimenten binnen de marge van het boek. Het is een publicatiereeks met een herkenbaar ‘format’ waarbinnen vele variaties mogelijk zijn. Het eindresultaat is een A4 en draagt een ‘label’ met volgnummer. Binnen deze karakteristieken variëren het aantal binnenpagina’s, materiaalkeuze en bindwijze, zwart/wit of kleurreproducties, zachte of harde kaft, …

Posture komt hiermee tegemoet aan de noodzaak van een kunstenaar om te publiceren. Enerzijds is die publicatie een getuigenis van de atelierpraktijk, anderzijds streeft Posture ernaar edities te ontwikkelen die op zich staan als een autonoom kunstwerk.

Je kan de publicatie van 'Posture Editions: Heide Hinrichs' aankopen aan het onthaal van Cc Strombeek.
Prijs: 35.00 euro

Ontdek meer

Under a Cloud: Michel François & Douglas Eynon
Expo

Under a Cloud: Michel François & Douglas Eynon

zo 10.10.21 - zo 5.02.23
Prinsenbos Grimbergen
Meer info
Nástio Mosquito
Expo

Nástio Mosquito

THEY THE THEM ARE WE, Speak Like You Talk

za 1.10.22 - zo 30.10.22
Foyer Cc Strombeek
Meer info
Bárbara Prada
Expo

Bárbara Prada

Appropriation & Reappropriation

za 1.10.22 - zo 2.10.22
Exporuimte / Kabinet Cc Strombeek
Meer info