Ga verder naar de inhoud
Kimsooja hero
Expo Hoofdexpo

Kimsooja

Weaving the World

Data

vr 18.11.16 - zo 18.12.16 | 00u

Locatie

Exporuimte Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Van 18 november tot en met 18 december 2016 presenteert Museumcultuur Strombeek/Gent Kimsooja, Weaving the World, een solotentoonstelling van de Zuid-Koreaanse kunstenares Kimsooja. Deze in New York levende kunstenares wordt beschouwd als één van de belangrijkste Koreaanse kunstenaars van haar generatie. Haar tentoonstellingen zijn steevast gericht op ervaringen die niet met exacte woorden te beschrijven zijn.

Haar concept voor Cc Strombeek, opgevat als een presentatie én extensie van de tussen 2010 en 2016 tot stand gekomen filmreeks Thread Routes, is uiterst fragiel en vrouwelijk en appelleert aan een mix van (handgemaakt) textiel, architectuur en de ongrijpbare kosmos.

De tentoonstelling Kimsooja, Weaving the World wordt een 'beleving' waarin textiel de aanleiding wordt voor een humaan-filosofische en kleurrijke kijk op ons leven.

Naast de presentatie in Cc Strombeek toont Kimsooja in het Koreaans Cultureel Centrum het recente werk Bottari - to the victims of Brussels violence. Het is een variant op de felgekleurde en rijk versierde kledingbundels die ze sinds 1992 in verschillende contexten en constellaties heeft gepresenteerd onder die naam. Kimsooja maakte dit ‘monument’ als herinnering aan de slachtoffers van de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016, gebruik makend van doeken en beddenlakens afkomstig uit Brussel.

Pers

Kimsooja: Weaving the World
"L’artiste juxtapose les images, elle y ajoute une bande-son faite de petits bruits quotidiens et immémoriaux – le vent, le cliquetis des fuseaux de bois qui s’entrechoquent, une cloche au lointain. Kimsooja traverse ainsi les époques et les pays pour nous intéresser à la position de chaque être humain sur terre, aux relations qu’il entretient avec le reste du monde et au rôle social des femmes par delà le temps et l’espace."
Colette Dubois, Flux News, 17.12.2016

Kimsooja Web 49
Kimsooja Web 48
Kimsooja Web 56
Kimsooja Web 43

Ontdek meer

Under a Cloud: Michel François & Douglas Eynon
Expo

Under a Cloud: Michel François & Douglas Eynon

zo 10.10.21 - vr 30.06.23
Prinsenbos Grimbergen
Meer info
Second Sight
Expo

Second Sight

vr 3.02.23 - zo 23.04.23
Exporuimte Cc Strombeek
Meer info
Our Cold Loves
Expo

Our Cold Loves

Ariane Loze

zo 23.04.23
Schouwburg Cc Strombeek
Meer info