Ga verder naar de inhoud
Cultuurpallet hero image
Expo

Cultuurpal(l)et 2021

Data

za 5.06 - zo 27.06.21
Reserveren

Locatie

Op verschillende locaties

Extra

Alle evenementen zijn gratis, reserveren nodig.
De demodag in MOT is rechtstreeks bij hen te reserveren.

De Biënnale van de Grimbergse kunstenaars en de Kunst- en Ambachtenroute versmelten tot Cultuurpal(l)et, een nieuw tweejaarlijks kunstevenement.

Cultuurcentrum Strombeek-Grimbergen, de Academie Grimbergen, het MOT en het gemeentebestuur bundelen de krachten om dit groots kunstevenement uit te rollen. In juni zetten we alle vormen van actieve kunstbeoefening en ambachten in de kijker.

Wegens de huidige coronamaatregelen kunnen de ateliers hun deuren niet openstellen. Het geplande festival van de academie op het kerkplein kan helaas ook niet plaatsvinden. Maar de studenten pop/jazz brengen tijdens het slotweekend, op zaterdag 26 juni, wel een jamsessie op KOER1853, het buitenterras van Cc Strombeek. En we zetten het kunstevenement extra in de kijker via Ring-TV.

Binnenkort kan u ook het reuze-schilderspalet bewonderen op het grasveld van het Cultuurcentrum. Het palet werd gemaakt door medewerkers van het MOT en geschilderd door kinderen van de atelierwerking van het Cultuurcentrum.

Overzichtstentoonstelling in Cc Strombeek

Zaterdag 5 juni t.e.m. zondag 27 juni

Maar liefst 64 creatievelingen stellen hun werken tentoon in het cultuurcentrum. Verschillende kunstvormen en ambachten komen aan bod: aquarel, tekenen, schilderen, beeldhouwen, keramiek, fotografie, videokunst, kantwerk, houtsculptuur, glaskunst, lederbewerking, scheepsmodelbouw, textielbewerking, juweelontwerp...

Grimbergse kunstenaars editie 2019
Grimbergse kunstenaars editie 2019

'Kunstdorp Grimbergen' in de schuur van Tommenmolen

Elke zaterdag en zondag in juni.

Vier weekends lang kan je in de schuur van de Tommenmolen terecht voor 'Kunstdorp Grimbergen', een installatie die de rode draad van Grimbergse geschiedenis vertelt.

Verzamelaars tonen met plezier kunstschatten uit het verleden. Vertellers-verzamelaars gidsen jou over 1000 jaar. De vroege historie en de Grimbergse Oorlog. De Donjon van de Heren van Grimbergen en het kasteel van Prins Eugene van Bergen. De Norbertijnenabdij en de eeuwige feniks. Het pittoreske rustige dorp, de kouters en de Maalbeekvallei. Vaak zijn ze door pleinairisten of landschapschilders in de verf gezet. Ze kwamen met de boerentram uit Brussel en stapten af aan ’t Bareelken. Met hun schildersgerief onder de arm trokken ze de Maalbeekvallei in. Zonder twijfel heeft hun visie op het pittoreske Grimbergen bijgedragen tot de status van deze Parel van Brabant. Met veel waardering voor de artistieke waarde van hun werk. En dankbaar voor hun iconografische nalatenschap. Een uitnodiging om te kijken door de ogen van vele generaties kunstenaars.

Vertellers-verzamelaars: Erik Van Hemelrijck, Steven De Waele, Wim Pas, Rik Sauwen, Johan Goossens, Marcel Crahay, Dan Luckermans.
Een idee van Erik Van Hemelrijck en filmmaker Bas Vandenbranden.

Ernest Betigny
Ernest Betigny

Demonstraties smeden, malen en imkeren in het MOT

Zondag 6 juni

Benieuwd naar ambachten en oudere technieken? Breng een bezoek aan de Liermolen of het Guldendal voor de demonstraties van het MOT. Kom kijken naar de smid, molenaar en imker. Ze geven een woordje uitleg over hun vak en je ziet hen aan het werk.

Cultuurpallet MOT smeden
Cultuurpallet MOT malen
  • Waar?
    Imkeren en malen in Liermolen, Vorststraat 8, Grimbergen
    Smeden in Guldendal, Guldendal 20, Grimbergen
  • Reserveren via mail naar info@mot.be of telefonisch: 02 270 81 11

Jam Academie Grimbergen

Zaterdag 26 juni

Op zaterdag 26 juni, om 16u sluit de academie Grimbergen Cultuurpal(l)et af met een heuse jam. Leerkrachten en leerlingen van de academie spelen samen in onuitgegeven bezettingen. Allerlei klassiekers uit de wereld van de jazz, pop en funk zullen ongetwijfeld de revue passeren.

Cultuurpallet academie slotconcert

Ontdek meer

Mark Verstockt - Sculptuur (1975)
Expo

Mark Verstockt - Sculptuur (1975)

Permanente collectie

za 9.01.21 - za 31.12.22
Cc Strombeek
Meer info
Willy De Sauter - 2x5+ (2004)
Expo

Willy De Sauter - 2x5+ (2004)

Permanente collectie

do 21.01.21 - za 31.12.22
Bibliotheek Strombeek-Bever
Meer info
ROA
Expo

ROA

Permanente collectie

ma 25.01.21 - za 31.12.22
Cc Strombeek
Meer info