Ga verder naar de inhoud
interactief expobezoek SO hero
Scholen Secundair Onderwijs

Workshop: (inter)actief expobezoek SO

Data

di 24.10.23 - do 25.01.24
inschrijven

Locatie

Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€6 per leerling

Duur

90'

Extra

Op aanvraag tussen 24.10.23 en 25.01.24

Beeldende kunst
1e, 2e en 3e graad SO

Door anders te kijken, vragen te stellen en met elkaar in discussie te gaan, dagen we jongeren uit om een eigen mening te vormen, over kunst en de samenleving.

De tentoonstellingen worden georganiseerd binnen een dynamisch cultuurcentrum waar kunst, cultuur en educatie elkaar op een unieke manier ontmoeten. In het kielzog van een progressieve tentoonstellingshistoriek, profileert Cc Strombeek zich als een genereuze vrijplaats voor gevarieerde producties van lokale tot internationale jonge en gevestigde kunstenaars. Cc Strombeek treedt bovendien op als actieve initiator bij kunstintegratieprojecten in de publieke ruimte. Cultuurcentrum Strombeek vormt zo een vrije plek waar leerlingen kunst van hedendaagse kunstenaars ontdekken.

Tschabalala Self Avant Arte New Haven 2022 185 Christian De Fonte

Tschabalala Self

Dit najaar brengt Cc Strombeek de eerste solotentoonstelling in België van de Amerikaanse kunstenaar Tschabalala Self (°1990, woont en werkt in New York). Self bouwt een unieke stijl op uit het syncretische gebruik van zowel schilderen als printen om ideeën over het zwarte lichaam te verkennen.

Wiebelkont expoworkshop kleuters SELF 2022015 Leisure Woman Warm klein

Ze construeert afbeeldingen van voornamelijk vrouwelijke lichamen met een combinatie van genaaide, gedrukte en geschilderde materialen, waarbij ze verschillende artistieke en ambachtelijke tradities doorkruist. De formele en conceptuele aspecten van Self's werk zijn bedoeld om haar kritisch onderzoek naar eigenheid en de menselijke bloei uit te breiden.

Recente solotentoonstellingen en performances omvatten Le Consortium, Dijon (2022); Performa 2021 Biënnale New York City, New York (2021); Baltimore Museum of Art, Baltimore (2021); ICA, Boston (2020); Hammer Museum, Los Angeles en Frye Art Museum, Seattle (2019).

Rondleiding SO 1
Rondleiding SO 2

Ontdek meer

Filmeducatie: Virtual Reality.
Scholen Secundair Onderwijs

Filmeducatie: Virtual Reality.

ma 2.10.23 - di 25.06.24
Cc Strombeek
Info & tickets
Faren
Scholen Secundair Onderwijs

Faren

Ellis Meeusen & Milan Vandierendonck

di 17.10.23
Op locatie
Info & tickets
Lubricant for life
Scholen Secundair Onderwijs

Lubricant for life

Woodman

di 6.02.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets