Ga verder naar de inhoud

Cultuur op maat van de secundaire school

Iedereen, en dus ook elke jongere, heeft recht op kunst en cultuur. Naast de positieve impact op de identiteitsontwikkeling van jongeren en op hun welbevinden, is cultuur beoefenen goed voor hun creativiteit, inlevingsvermogen en het vermogen om zich uit te drukken. Kunst en cultuur dragen bovendien bij aan het begrijpen van andermans (gedachten)wereld. Het zorgt tevens voor verbondenheid en vormt een drijvende kracht voor hun ontwikkeling.

Via dit nieuwe cultuuraanbod 23-24 van Cc Strombeek, willen we de verbeeldingskracht en het cultureel bewustzijn van jongeren prikkelen. We willen met een positieve blik vooruit kijken en hen stimuleren om de eigen toekomst vorm te geven.

We stellen je graag 3 podiumvoorstellingen, met bijbehorende workshops, en kwalitatieve films voor. We selecteerden de filmworkshop rond ‘Virtual Reality’ o.l.v. JEF en er is de mogelijkheid om in te schrijven voor een expobezoek in Cc Strombeek.

Extra

  • Tip: selecteer met de filterknoppen ‘secundair onderwijs’, zo krijg je enkel het aanbod voor jullie leerlingen te zien.
  • We selecteerden vier films op vaste tijdstippen. Elke graad heeft keuze uit minimum 2 filmtitels. Daarnaast programmeren we in overleg, volgens beschikbaarheid van de schouwburg en voor een minimum van 80 leerlingen, graag een filmvertoning op maat. Neem hiervoor contact met ons op.
  • Met leerlingen van de derde graad kan je ook in kleinere groepen de reguliere avondvoorstellingen meemaken. Geïnteresseerd? Neem dan zeker contact met ons op en we onderzoeken samen wat haalbaar is.

Inschrijven?

Inschrijven voor het scholenaanbod kan uitsluitend online via www.ccstrombeek.be/scholen
De inschrijvingen starten op vrijdag 9 juni om 12u30.
Ga naar de activiteit waarvoor je wil inschrijven, druk op de knop ‘inschrijven’ (pas zichtbaar vanaf 9 juni) en vul het bijbehorende inschrijvingsformulier in.

Vragen of problemen?
Contacteer ons via telefoon 02/263 03 48 (Evi) of 02/263 03 51 (Kristel) of via e-mail op schoolprogrammatie@ccstrombeek.be