Ga verder naar de inhoud
Wies 6 Landscape Lin Woldendorp LR min
Podium Muziek / Club S / Herfst

WIES

Club S

Data

za 12.10.24 | 20u30
tickets

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€10 -21/dagstudent
€15 Vriendenprijs
€15 VVK
€18 ADK

Extra

Staand concert!

Amsterdams poptrio met een DIY-mentaliteit en kronkels doorheen de alternatieve rock en elektronica.

WIES is een Nederlandstalig poptrio uit Amsterdam, bestaande uit Jeanne Rouwendaal, Tobias Kolk en Dan Huijser. Naast invloeden van alternatieve rock en elektronica kenmerkt de muziek van WIES zich door een onmiskenbare do-it-yourself-mentaliteit.

De liedjes zijn gedachtespinsels over zowel de grote vragen in het leven als de kleine dingen die een jongvolwassene bezighouden. Het debuutalbum 'Het Is Een WIES' is in 2021 verschenen met daarop onder meer de singles 'Soms Is Het Te Laat', 'Barman' en 'Meisje'. In 2023 kwam het tweede album 'Alles Anders' uit, waarmee de band muzikaal én conceptueel de diepte in duikt. Op de plaat hoor je herkenbare boodschappen over leven en dood, vreugde en verdriet, liefde en pijn. Songwriter en frontvrouw Jeanne Rouwendaal neemt in dit album zichzelf onder de loep en deelt in haar verhalen een stukje van zichzelf, waarmee ze hoopt dat de luisteraar zich op zijn of haar beurt weer gezien en gehoord voelt. In deze tijdscapsule vol belangrijke momenten hoor je andere de 3FM Megahit én StuBru Catch of The Day 'Ik Zie Ik Zie'. Daarnaast hoor je op de plaat de track 'Leugenaar II'; een vernieuwde sound, maar toch kenmerkend WIES.

De band deed verschillende tours en stond daarmee in uitverkochte zalen als Paradiso Grote Zaal, TivoliVredenburg en Trix en speelde op festivals waaronder Pinkpop, Best Kept Secret Concert at SEA, Paaspop en Zwarte Cross.

Ontdek meer

STORM III
Podium Muziek / Club S / Herfst

STORM III

Met Predatory Void, Slow Crush, Wrong Man, Divided & Astodan

za 16.11.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Spinvis
Podium Muziek / Winter

Spinvis

Overvecht

za 1.02.25
Abdijkerk Grimbergen
Info & tickets
Noordkaap
Podium Muziek / Winter

Noordkaap

Winterthur

za 15.02.25
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets