Ga verder naar de inhoud
W D Alexander Vantournhoutc Bart Grietens hero
Podium Dans / Circus / Bij de buren

Through the grapevine

Alexander Vantournhout/ not standing

Data

do 8.02.24 | 20u30

Locatie

Westrand Dilbeek
Kamerijklaan 46
1700 Dilbeek

Tickets

€16 Basisprijs
€16 65+
€10 -21/dagstudent
€14 Vriendenprijs

Duur

60 min

Inleiding

20u

Ontwapenend spel van hoe niet symmetrische lichamen samen een symmetrisch geheel kunnen vormen.

In deze eigenzinnige pas de deux tussen twee mannen is het lichaam de inzet van een spannend spel vol transformaties en illusies die elke fysieke logica tarten. Gaandeweg botsen hun atletische lichamen op fysieke grenzen en ontdekken ze zelf de sterktes en zwaktes van hun specifieke lichaamsbouw.

De choreografie speelt met deze verschillende proporties en fysieke kracht. De performers zoeken met veel inspanning en concentratie samen naar balans, evenwicht en harmonie zonder daarbij ook humor te schuwen. Ze dagen elkaar uit en helpen elkaar, ze leiden afwisselend de dans. Door een ononderbroken wederzijds contact ontspint de verwevenheid tussen aanraken en aangeraakt worden zich als de basismelodie van de voorstelling.

De zevende voorstelling van Alexander Vantournhout, is na La Rose en Céramique (2018) en Raphael (2017) zijn eerste échte duet en bouwt qua thematiek tot op zekere hoogte verder op ANECKXANDER (2015). Het lichaam wordt opnieuw gepresenteerd in een zeer pure vorm en de voorstelling focust verder op het creatief, kinetisch potentieel van fysieke limitaties, een thematiek die als rode draad doorheen zijn oeuvre terug te vinden is. Na de locatievoorstelling SCREWS (2017) duikt Alexander opnieuw de theaterzaal in, met partner in crime Axel Guérin, die we eerder zagen als één van de performers in Red Haired Men (2018).

Concept en choreografie Alexander Vantournhout | Performers Axel Guérin en Alexander Vantournhout | Gecreëerd i.s.m. Emmi Väisänen en Axel Guérin | Componist Andrea Belfi | Dramaturgie Rudi Laermans | Lichtontwerp Caroline Mathieu en Harry Cole | Techniek Rinus Samyn | Kostuums Anne-Catherine Kunz | Concept scenografie Bjorn Verlinde | Outside eye Anneleen Keppens, Maria Ferreira Silva | Dank aan Sébastien Hendrickx, Vera Tussing, Esse Vanderbruggen

Pers

“Wij toeschouwers zijn verbaasd, zij kijken elkaar met een pokerface aan als ze ontdekken wat ze allemaal samen kunnen, en hoe niet symmetrische lichamen samen wel een symmetrisch geheel kunnen vormen. De twee aan elkaar geklonken lichamen bewegen zich als spiegelbeelden en dat zijn grappige en mooie taferelen. […] Het geheel is heerlijk ontwapenend, deze moves zijn niet weggelegd voor onze lijven. Onze limieten zijn veel dichterbij, we kennen onze plaats, we kijken in spanning naar wat die twee daar allemaal kunnen, en worden constant vertederd.”
Theaterkrant

Ontdek meer

Our Solo
Podium Dans / Muziek / Herfst

Our Solo

ECCE / Claire Croizé & Etienne Guilloteau ism Aisha Orazbayeva

wo 8.11.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Hands do not touch your precious me
Podium Dans / Bij de buren

Hands do not touch your precious me

Ultima Vez/Wim Vandekeybus

za 3.02.24
Westrand Dilbeek
Info & tickets
Noche
Podium Dans / Bij de buren

Noche

Alma Söderberg (Cullberg Ballet)

vr 23.02.24
CC De Factorij
Info & tickets