Ga verder naar de inhoud
TNWAB Ste export 29
Podium Theater / Bij de buren

There never was a box

Femke Van der Steen en Tristan Feyten (Eigen Kweek)

Data

do 29.02.24 | 20u30

Locatie

Westrand Dilbeek
Kamerijklaan 46
1700 Dilbeek

Tickets

€15 Basisprijs
€15 65+
€10 -21/dagstudent
€13 Vriendenprijs

Duur

1u30

Inleiding

20u

Een uitnodiging naar wie nieuwsgierig is naar wat gezonde mannelijkheid kan betekenen.

Deze jonge makers vatten de voorstelling op als een overgangsritueel van jongen naar man. Als een warme uitnodiging aan mannen om een actieve rol op te nemen aan de inclusiviteitstafel.

Wat betekent ‘gezonde mannelijkheid’ en welke vormen kan dat aannemen? Wat gebeurt er, in tijden van een nakende ecologische crisis, met het patriarchaat? Met het kapitalisme, de zakenman, de miljardair? De astronaut? De vader? Wat zou er gebeuren als hij zich emotioneel betrokken voelt bij de aarde en zich herinnert er deel van te zijn? Hoe kunnen we dat uiteindelijk vieren?

'There Never Was a Box' is het vervolg op 'Mater' van Femke Van der Steen.

Tekst, concept, regie Femke Van der Steen | Spel Tristan Feyen samen met vier spelers | Muziek Jolan Decaestecker | Met steun van Zuidpool, Het nieuwstedelijk, FroeFroe

Femke Van der Steen

Femke Van der Steen (1999) groeide op in Friesland en verhuisde op haar dertiende naar België. Ze is actrice, theatermaakster en schrijfster. In 2022 studeerde ze af als Master Drama aan LUCA School of Arts. Ze is actief in zowel theater als tv en film. Ze maakt voorstellingen onder haar eigen naam en in samenwerking met Runa Robbroeckx, Tristan Feyten en Stan Martens onder OVERHERE collectief.

TNWAB Ste export 18
TNWAB Ste export 33

Eigen Kweek

Eigen Kweek is een project voor regionale talentontwikkeling van nieuwe podiumkunstenaars én aspirant zakelijk leiders.

Het concept voor Eigen Kweek ontstond in 2015 in Vlaams-Brabant. Met 30CC en CC ’t Gasthuis als trekkers boden 10 Vlaams-Brabantse cultuurcentra elk seizoen 1 jonge maker of makersgroep de mogelijkheid om een professionele creatie te realiseren én te presenteren. Die ervaring bleek doorheen de jaren zo positief, dat 2 andere provincies zich ondertussen aansloten.

Sinds het seizoen 2021-2022 kent Eigen Kweek 3 parallel lopende trajecten in Vlaams-Brabant, in West-Vlaanderen en in Antwerpen. In totaal dragen nu 37 cultuurcentra dit initiatief, samen met werkplaats Cas-Co (Leuven) en alternatief managementbureau Klein Verzet.

Sinds dit seizoen 2023-2024 breidt Eigen Kweek verder uit en sluit ook de provincie Oost-Vlaanderen aan. In totaal dragen nu 55 cultuurcentra dit initiatief, samen met het agentschap voor aankomend talent ‘Trappelend Talent’, TAZ en alternatief spreidingsbureau Vincent Company.

TNWAB Ste export 23
TNWAB Ste export 20

Ontdek meer

Orphans
Podium Theater / Bij de buren

Orphans

STAN/Kloppend Hert

wo 20.03.24
Westrand Dilbeek
Info & tickets
body is stretched, holding one breath
Podium Theater / Lente

body is stretched, holding one breath

Lien Thys en Tim Bogaert

za 6.04.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Fight Night
Podium Theater / Bij de buren

Fight Night

Ontroerend Goed

do 23.05.24
Westrand Dilbeek
Info & tickets