Ga verder naar de inhoud
The Sheep Song VDE 8402
Podium Theater / Bij de buren

The Sheep Song

FC Bergman

Data

vr 15.12.23 | 20u
za 16.12.23 | 20u

Locatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10
1930 Zaventem

Tickets

€25 Basisprijs
€24 65+
€15 -21/dagstudent
€21 Vriendenprijs

Extra

in kader van PeriferiK
een samenwerking tussen Kaaitheater en drie cultuurhuizen in de periferie van de grootstad: Westrand, Cc Strombeek en CC De Factorij

plaatsen zijn ongenummerd

Een moderne parabel over de angst voor en aantrekkingskracht van verandering in een mensenleven. De tragedie van de mens als fundamenteel veranderend wezen.

i.h.k.v. PeriferiK

Oorspronkelijk gepland voor seizoen 22-23, maar door omstandigheden verplaatst naar seizoen 23-24. Tickethouders werden op de hoogte gebracht met de keuze om hun ticket om te zetten naar de nieuwe datum.

FC Bergman verhaalt In 'The Sheep Song' over een wezen dat niet langer tevreden is met zichzelf. Het voelt dat het meer in zich heeft, voorbestemd is tot een glorieuzer leven dan dat van zijn soortgenoten. Ovis Orientalis Avis maakt zich op voor de ultieme transformatie, vastbesloten om het lot, de wetten van de fysica en de goede smaak te tarten. Donkere wolken verschijnen aan de einder. Hoefgetrappel doet de aarde sidderen. De open mond wacht. Het verlangen naar verandering blijkt een moeilijk te stillen storm.

Van Stef Aerts, Joé Agemans, Matteo Simoni, Jonas Vermeulen, Thomas Verstraeten, Marie Vinck | Met Jonas Vermeulen, Stef Aerts / Joé Agemans, Matteo Simoni / Dries De Win, Yorrith De Bakker / Jan Deboom, Marie Vinck / Gudrun Ghesquière, Thomas Verstraeten / Bart Hollanders | Lichtontwerp Ken Hioco | Geluidsontwerp Senjan Jansen | Kostuumontwerp Joëlle Meerbergen | Muziek en live uitvoering Frederik Leroux / Ruben Machtelinckx | Productie FC Bergman, Toneelhuis | Coproductie Holland Festival, Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, Piccolo Teatro di Milano - Teatro d’Europa | Met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid, Casa Kafka Pictures Tax Shelter, empowered by Belfius

FC Bergman

The Sheep Song VDE 9796 1

FC Bergman (2008) werd opgericht door zes acteurs/ theatermakers/ kunstenaars: Stef Aerts, Joé Agemans, Bart Hollanders, Matteo Simoni, Thomas Verstraeten en Marie Vinck. Op korte tijd ontwikkelden zij een heel eigen theatertaal, die buiten anarchistisch en licht chaotisch, vooral extreem beeldend en poëtisch is. In hun voorstellingen staat vaak de spartelende, immer trachtende mens centraal. Inmiddels zijn Simoni en Hollanders teruggetreden als kernleden en werken ze op losse basis mee met FC Bergman.

FC Bergman won de Jong Theater Prijs op Theater Aan Zee (2009), werd geselecteerd voor het Nederlandse Theater Festival (2010). Het collectief toert internationaal op grote festivals waaronder dat van Avignon. Ze zijn ‘collectief in residentie’ in het Toneelhuis en maken indrukwekkende muziektheaterprojecten en locatievoorstellingen. In 2020 zou 'JR' voor Westrand, Cc Strombeek en Kaaitheater in Paleis 12 spelen, maar kon door corona nooit plaatsvinden. Dit locatieproject gebaseerd op de gelijknamige cultroman van William Gaddis werd uitgeroepen tot hét theaterevent van 2018.

Op individuele basis spelen de leden van FC Bergman mee in diverse theaterproducties, tv-projecten en films, of maken onder eigen naam performances, bouwwerken en video’s.

Pers

"Het moet gezegd: de eerste tien minuten van The Sheep Song, vlak nadat het barokke voordoek is omhooggetrokken, zijn van de mooiste van mijn leven. … In deze hele openingssequens balt zich het dramatisch dilemma van de voorstelling samen: wat maakt een mens tot mens, een dier tot dier, en welke prijs betaalt degene die de kudde verlaat om ‘zichzelf’ te worden? Om vrij te zijn – voor zover dat iets betekent?"
De Theaterkrant

"FC Bergman toont zich gepokt en gemazeld in het bemeesteren van een groots podium, het vertellen van een groots verhaal - wortelend in de Westerse kunstgeschiedenis - en het ontwerpen van grootse, gelaagde scènebeelden die elk op zich een adembenemend maar nooit overdadig tableau vivant zijn. Het betoverende resultaat heet The Sheep Song en het is wellicht de allermooiste voorstelling van 2021"
Knack Focus

Ontdek meer

Dans op wandel (6+)
Podium Familie / Lente

Dans op wandel (6+)

Nat Gras

vanaf za 13.04.24
Lintbos Grimbergen
Info & tickets
Dans op wandel
Podium Dans / Lente

Dans op wandel

Nat Gras

vanaf za 13.04.24
Lintbos Grimbergen
Info & tickets
De Miskenden
Podium Theater / Bij de buren

De Miskenden

Lazarus/Stefaan Van Brabandt

do 18.04.24
Westrand Dilbeek
Info & tickets