Ga verder naar de inhoud
Poupehan (c) koen Broos
Podium Theater / Bij de buren

Poupehan

Het Laatste Bedrijf/De Mannschaft

Data

wo 18.10.23 | 20u30

Locatie

Westrand Dilbeek
Kamerijklaan 46
1700 Dilbeek

Tickets

€20 Basisprijs
€20 65+
€10 -21/dagstudent
€17.5 Vriendenprijs

Inleiding

20u

Een tragikomische voorstelling over vriendschap en liefde en de grenzen daarvan. Over patronen en rituelen.

Op de vooravond van de zwaarste sneeuwstorm van het decennium, komen drie koppels samen in een chalet in de Ardennen om er hun jaarlijkse weekendje-weg-van-alles door te brengen. Een weekend van gebakkelei over wie welke kamer krijgt, van de gebruikelijke discussie over de boodschappenlijst, van de zich tot in den treurnis herhalende wandeling met jeneverfles, van het haardvuur met nat hout, van het ophalen van dezelfde herinneringen, van het verdelen van de overschot en de ik-laat-het-toch-graag-proper-achter-poetsbeurt ook al heb je daarvoor bijbetaald.

Een van de vrienden, een life coach in opleiding, is er van overtuigd dat veel koppels zouden scheiden als ze de berichten in de telefoon van hun partner te lezen zouden krijgen. Terwijl de vrienden over deze stelling discussiëren, besluiten ze, sommigen tegen wil en dank, om een spel te spelen. Een spel waarbij iedereen de telefoon op tafel legt en alle inkomende berichten en oproepen met de rest van de groep deelt.

'Poupehan' is een tragikomische voorstelling over vriendschap en liefde en de grenzen daarvan met Lucas Van den Eynde, Viv Van Dingenen, Ann Pira, Raf Jansen en Laurence Roothooft. Over patronen en rituelen. Over het worden van een cliché en het zich daartegen verzetten. Over karaoke en vegetarisch barbecueën. Over het halsstarrig vasthouden aan een gewoonte en het er niet mee kunnen breken, ook al breekt ze jou.

Regie en Tekst: Michai Geyzen en Stijn Van de Wiel | Dramaturgie: Bram Verschueren | Decor: Katrijn Baeten en Saskia Louwaard | Muziek: Gode Kempen | Techniek: Thomas Stevens en Kenneth Smets | Cast: Lucas Van den Eynde, Viv Van Dingenen, Ann Pira, Raf Jansen en Lien De Graeve | Producent: Het Laatste Bedrijf | Coproducent: De Mannschaft | Uitvoerend Producent: Karen Feys | Productieleider: Lara Vromman
Met dank aan:
Studio Wattmann en Jeroen Demuynck, Liers Cultuurcentrum en Cultuurcentrum Mol, Stef Stessel, Bert Vermeulen, Sara Gracia Santacreu, Griet Beyens, Lizzy De Scheemaecker, Soof den Boer, Flore Van den Eynde.
Deze voorstelling kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid en Gallop Tax Shelter.

Ontdek meer

Monstera
Podium Theater / Bij de buren

Monstera

Compagnie Cecilia

wo 15.11.23
Westrand Dilbeek
Info & tickets
GIJ ZIJT HET
Podium Theater / Winter

GIJ ZIJT HET

Jozefien Mombaerts & Johan Heldenbergh

za 23.12.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Loos
Podium Theater / Winter

Loos

Clara Cleymans, Inge Paulussen, Samuel Vekeman, Dimitri Leue

za 17.02.24
Schouwburg Cc Strombeek
wachtlijst