Ga verder naar de inhoud
Ode to a love lost c BENJAMIN ABEL MEIRHAEGHE 2016
Podium Theater

Ode to a Love Lost

Toneelhuis / Benjamin Abel Meirhaeghe

Data

vr 3.02.23 | 20u
tickets

Locatie

CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10
1930 Zaventem

Tickets

€20 Basisprijs
€19 65+
€15 -21/dagstudent
€18 Vriendenprijs

Extra

in kader van Periferik
een samenwerking tussen Kaaitheater en drie cultuurhuizen in de periferie van de grootstad: Westrand, Cc Strombeek en CC De Factorij

plaatsen zijn ongenummerd

i.k.v. PERIFERIK

Multikunstenaar Benjamin Abel Meirhaeghe waagt zich in Ode to a Love Lost aan een eigenzinnige dansvoorstelling; met een verloren liefde als motor en een nostalgisch verlangen beweegt hij zich naar een bevrijdende toekomst.

Benjamin Abel Meirhaeghe maakte furore als regisseur en countertenor in zijn eigen operateske muzikale projecten (A Revue, Madrigals). Zijn werk daagt het klassieke repertoire uit: dansers worden zangers, zangers worden dansers. Meirhaeghe vraagt een onbeschaamde toegang tot grote emoties terwijl hij het plezier aan de half-kundigen schenkt, hij streeft daarbij naar een andere soort virtuositeit. In zijn eerste creatie als vaste Toneelhuismaker laat hij zichzelf verleiden tot het dansen.


Ode to a Love Lost speelt zich af in de diepe krater van een hart. Het startpunt van deze voorstelling ligt in het persoonlijke liefdesverhaal van Meirhaeghe zelf. Hij maakte in 2018 samen met zijn toenmalige geliefde en muze The Ballet. Die gemythologiseerde relatie begeestert Meirhaeghe nog steeds. Denk aan liefdesverhalen tussen Diaghilev en Nijinsky, Wilde en Bosie, Warhol & Basquiat en alle passionele maar onbeantwoorde liefdes die de struggle der esthetica niet hebben doorstaan.

Meirhaeghe gaat zelf als danser op de scène een intieme artistieke dialoog aan met een aantal jonge choreografen. De focus ligt op zijn eigen lichaam, beïnvloed door westerse normen en schoonheidsidealen die onder andere te zien zijn in kunst en reclame. Met een verloren liefde als motor, een diepe krater als landschap en een dubbele relatie met de norm beweegt Meirhaeghe zich letterlijk naar bevrijding.

Hij wordt live begeleid door de Berlijnse singer/songwriter Finn Ronsdorf op soul- en bluespiano en vergezeld door performers Jelle Haen en Désirée Cériocien.


Credits

concept, regie en performance Benjamin Abel Meirhaeghe | performers Benjamin Abel Meirhaeghe, Finn Ronsdorf, Jelle Haen, Désirée Cerocién | dramaturgie Louise van den Eede, Kopano Maroga | scenografie en licht Bart van Merode, Zaza Dupont | choreografie coaching Hanako Hayakawa, Sophie Rodriguez | vocale coaching Wouter Deltour | body coaching Sten Dielen | geluidsontwerp Laurens Mariën | video Charles Dhondt | campagnebeeld Anton Fayle | productie Toneelhuis

Ontdek meer

Field of view
Podium Theater

Field of view

Kevin Trappeniers

za 18.02.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
The making of Berlin
Podium Theater

The making of Berlin

Berlin

vr 17.02.23
Westrand Dilbeek
Info & tickets
Please (don't) let me be (mis)understood
Podium Theater

Please (don't) let me be (mis)understood

Geert Belpaeme

do 26.01.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets