Ga verder naar de inhoud
Please Geert Belpaeme
Podium Theater

Please (don't) let me be (mis)understood

Geert Belpaeme

Data

do 26.01.23 | 20u30
tickets

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€15 Basisprijs
€14 65+
€10 -21/dagstudent
€12 Vriendenprijs
€13 Abo extra Westrand

Minimalistische vorm van clownerie die speelt met de blik en verwachting van de toeschouwer.

Met Please (don’t) let me be (mis)understood bevraagt Geert Belpaeme de figuur van de clown. Hedendaagse clownerie wordt veelal gereduceerd tot een spel met versteende vormen en figuren met een bijpassende psychologie. Een typisch voorbeeld is de tragiek van de huilende clown, als melancholische fêtering van de falende mens. Nochtans is clownerie, net als het theater, een performatieve praktijk met een potentieel om bestaande verhoudingen in vraag te stellen.

Geert Belpaeme wil in Please (don’t) let me be (mis)understood terug naar de kern van clownerie. Het wordt een choreografische deconstructie van de figuur van de clown met de bedoeling opnieuw dit rijke potentieel te verkennen. Hij gebruikt clownerie om nieuwe definities te onderzoeken van wat het betekent om mens te zijn: hoe kunnen we een minder agressieve positie innemen ten midden van andere organismen, levende systemen, ecosystemen en objecten?

Maar hoe onderzoek je dat in het theater, een plek die net gedefinieerd wordt door de menselijke blik? Hoe kun je niet-menselijke verhoudingen met een menselijk lichaam performen? Geert Belpaeme gelooft dat de clownspraktijk, met haar inherente openheid ten opzichte van ruimtes, objecten, relaties… net daar een opening in biedt.

Credits

concept, spel & creatie Geert Belpaeme | dans Estefanía Álvarez Ramírez en Stanley Ollivier | dramaturgie en regieondersteuning Bosse Provoost en Mats Van Herreweghe | licht Geert Vanoorlé | kostuumontwerp en scenografie Carly Rae Heathcote | productie l’hommmm | coproductie C-TAKT, STUK en Voo?uit | spreiding Vincent Company | met dank aan Brakke Grond, BUDA, Dommelhof, Grote Post en Miramiro

Geert Belpaeme

is theatermaker, performer en docent/ onderzoeker aan KASK (School of Arts Gent). Hij maakt voorstellingen tussen theater, circus, performance, dans en filosofisch experiment.
Speelsheid en abstractie vanuit een ongeremde verbeelding zijn overheersende kenmerken in al zijn projecten. Zijn artistieke taal doet soms denken aan een minimalistische vorm van clownerie en speelt met blik en verwachting van de toeschouwer.
Naast l’hommmm, zijn collectief met Mats Van Herreweghe, richtte Geert in 2016 samen met Bosse Provoost, Kobe Chielens en Lieselotte De Keyzer ook het gezelschap de polen op. In datzelfde jaar ontving Geert eveneens de Roel Verniers Prijs voor zijn solo performance First.

De Nieuwe Collectie

De Nieuwe Collectie

Januari is traditioneel soldenmaand, maar wij presenteren je liever De Nieuwe Collectie. Van half januari tot half februari zijn onze podia voor het grootste deel voorbehouden voor makers die je misschien (nog) niet (goed) kent, maar die zondermeer de moeite zijn om te ontdekken. Deze voorstelling maakt deel uit van dit gloednieuwe festival dat we samen met Westrand organiseren.

Ontdek meer

Field of view
Podium Theater

Field of view

Kevin Trappeniers

za 18.02.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Baby
Podium Theater

Baby

Eleonore Van Godtsenhoven & Arne de Tremerie

do 9.02.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Ndoto
Podium Dans

Ndoto

Lucas Katangila

do 16.02.23
Westrand Dilbeek
Info & tickets