Ga verder naar de inhoud
607 A2431 scaled
Podium Theater

Please (don't) let me be (mis)understood

Geert Belpaeme

Data

do 26.01.23 | 20u30

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€15 Basisprijs
€14 65+
€10 -21/dagstudent
€12 Vriendenprijs
€13 Abo extra Westrand

Inleiding

Er is geen inleiding

Minimalistische vorm van clownerie die speelt met de blik en verwachting van de toeschouwer.

Hoe kunnen we een minder agressieve positie innemen te midden van andere organismen, levende systemen, ecosystemen en objecten? Drie performers gaan die vraag aan door de intrinsieke razernij van het mens-zijn te performen. Ze grijpen daarvoor terug naar een oude, bijna uitgestorven, traditie: clownerie. Met de nonsensicale taal en het wankele lichaam van de clown, met een vrolijke roekeloosheid en een lichtzinnige pretentie, slaan ze zich een weg door de menselijke geschiedenis en daar voorbij. Ze boren onderweg een aantal natuurfantasmes aan waarbinnen de westerse mens zich een zelfbeeld vormt, van de idyllische pastorale tot de defaitistische klimaatcatastrofe.

Please (don’t) let me be (mis)understood is een choreografische deconstructie van de figuur van de clown waarin Geert Belpaeme clownerie gebruikt om nieuwe definities te onderzoeken van wat het betekent mens te zijn. Met haar inherente openheid ten opzichte van ruimtes, objecten, gedragingen, houdingen en menselijke relaties, biedt de clownspraktijk hier een opening.

Please (don’t) let me be (mis)understood is een fysieke voorstelling waarin menselijke lichamen uit hun oevers treden om ook niet-menselijke verhoudingen te spelen.

Credits

concept & regie Geert Belpaeme | spel & creatie Estefanía Álvarez Ramírez, Geert Belpaeme en Stanley Ollivier | slagwerk Wim Segers/Arno Grootaers | co-regie Bosse Provoost | dramaturgisch advies: Mats Van Herreweghe | lichtontwerp Geert Vanoorlé | kostuumontwerp en scenografie Carly Rae Heathcote | productie l’hommmm | coproductie C-TAKT, STUK en VIERNULVIER | spreiding Vincent Company | in samenwerking met CC Blankenberge, CC Strombeek, Cultuurhuis de Warande, De Grote Post, Dommelhof, La Geste, Kaaitheater, Nona en Miramiro | met de steun van de Vlaamse overheid

Pers

Please dont let me be misunderstood geertbelpaeme anaïschabeur 2022607 A1138 copie scaled

"Drie dansante clowns, vuil geschminkt, elkaar stuntelig tegenwerkend, vechtend tegen alles en iedereen, niet in het minst tegen zichzelf. Zelfs de drummer die mee op scène staat en de boel ritmisch in bedwang probeert te houden, moet er het bijltje bij neerleggen. Het wereldbeeld dat Geert Belpaeme in zijn nieuwste stuk Please (don’t) let me be (mis)understood voorschotelt, is niet het meest vrolijke, maar zijn boodschap is dat inherent wel: ‘Ieder van ons moet een verantwoordelijkheid opnemen, we moeten bewuster en actiever in de samenleving staan.’"

Bio


Geert Belpaeme
is theatermaker, performer en docent/ onderzoeker aan KASK (School of Arts Gent). Hij maakt voorstellingen tussen theater, circus, performance, dans en filosofisch experiment.
Speelsheid en abstractie vanuit een ongeremde verbeelding zijn overheersende kenmerken in al zijn projecten. Zijn artistieke taal doet soms denken aan een minimalistische vorm van clownerie en speelt met blik en verwachting van de toeschouwer.
Naast l’hommmm, zijn collectief met Mats Van Herreweghe, richtte Geert in 2016 samen met Bosse Provoost, Kobe Chielens en Lieselotte De Keyzer ook het gezelschap de polen op. In datzelfde jaar ontving Geert eveneens de Roel Verniers Prijs voor zijn solo performance First.

De Nieuwe Collectie

Deze voorstelling maakt deel uit van
de nieuwe collectie.

Ontdek meer

Field of view
Podium Theater

Field of view

Kevin Trappeniers

za 18.02.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Baby
Podium Theater

Baby

Eleonore Van Godtsenhoven & Arne de Tremerie

do 9.02.23
Schouwburg Cc Strombeek
geannuleerd
Ndoto
Podium Dans

Ndoto

Lucas Katangila

do 16.02.23
Westrand Dilbeek
Info & tickets