Ga verder naar de inhoud
Kevin Trappeniers front c u Zwart wit 1030x515 1
Podium

Kevin Trappeniers

Data

vr 15.01 - za 16.01.21
ma 15.03 - vr 19.03.21

Locatie

Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Eind oktober sloot Cc Strombeek noodgedwongen voor de derde keer de deuren. Tijdens deze lockdown wordt onze schouwburg een creatieplek. Verschillende artiesten maken er nieuw werk, werken projecten verder af… Wij noemen ze De Residenten.

Ellipsis

In de installatievoorstelling Ellipsis duikt Kevin Trappeniers in de snelle, onzichtbare wereld van overvloedige signalen om ons heen en gaat op zoek naar de wereld in rust. Hij laat ons stilstaan bij de rol van onze menselijke aanwezigheid in een door technologie gedomineerde wereld.

Kevin Trappeniers is beeldend theatermaker. Hij creëert vooral voorstellingen op de scheidingslijn tussen theater, dans en beeldende kunst. Licht, geluid, spel, beweging en scenografie zijn secuur uitgebalanceerd en vormen een nieuw zintuiglijk geheel. Elk detail telt. Voor Ellipsis werkt hij samen met de Sloveense muzikant/componist Gasper Piano, die focust op frequenties, feedback en elektronica.

In januari is onze schouwburg de plek om de installatie te capteren in een 360° video, die thuis gestreamd kan worden en waarin je zal kunnen rondscrollen alsof je er midden in staat.

Ellipsis
Ellipsis

Field of view

In een tweede periode werkt Kevin Trappeniers aan een nieuwe creatie rond het innemen van tegengestelde perspectieven, polarisatie en de mogelijkheid tot het aanvaarden of verzoenen ervan. Waar ligt de imperfectie van onze verbindingen – waar ondergraven ze zich? Kunnen we cohesie versterken in plaats van aan te vallen? En is dat wenselijk, of is die imperfectie onze kracht?

Kevin Trappeniers Web Low 01
Kevin Trappeniers Web Low 03
all images © Sophie Nuytten
all images © Sophie Nuytten
Kevin Trappeniers Web Low 07
Kevin Trappeniers Web Low 10

'Field of View' is een samenwerking tussen drie kunstenaars uit uiteenlopende disciplines: tekst (Freek Mariën), geluidskunst (Stijn De Meulenaere) en theater (Kevin Trappeniers).

Ontdek meer

© Sophie Nuytten
Podium

Karen Willems & Jürgen Augusteyns

ma 14.12.20 - za 19.12.20
Cc Strombeek
lees meer
© Sophie Nuytten
Podium

Aldo Struyf

di 5.01.21 - zo 10.01.21
Cc Strombeek
lees meer
Rebecca Lenaerts Still a bird
Podium

Rebecca Lenaerts

ma 8.02.21 - vr 12.02.21
Cc Strombeek
lees meer