Ga verder naar de inhoud
ik maak me geen illusies 02
Podium Theater / Bij de buren

Ik maak me geen illusies

Sara De Roo en Tine Van Aerschot

Data

do 14.09.23 | 20u30

Locatie

Westrand Dilbeek
Kamerijklaan 46
1700 Dilbeek

Tickets

€15 Basisprijs
€15 65+
€10 -21/dagstudent
€13 Vriendenprijs

Duur

1u

Inleiding

20u

Vanuit de poëzie van het theater maatschappelijke evidenties aan de kaak gesteld

Sara De Roo maakt in een indrukwekkend rake monoloog de balans op van het leven. De tekst is een lange stroom van bijna-gedachten, van bijna-commentaren en van bijna-weten. Je bent geboren in een modaal, burgerlijk gezin ergens in de westerse wereld. Je bent in de helft van je leven, of dat denk je. Het leven dat zich ontplooit in deze wereld en er zich ook aan spiegelt. In hoeverre heb je vat op je eigen leven en hoeveel je moet ondergaan?

De voorstelling is een Nederlandstalige remake van 'I have no thoughts and this is one of them', de eerste voorstelling van Tine Van Aerschot, die 16 jaar geleden in het Kaaitheater voor het eerst gespeeld werd door Claire Marchall van Forced Entertainment. De voorstelling werd zo enthousiast onthaald dat ze behalve op verschillende plaatsen in België ook gespeeld heeft in Amsterdam, Glasgow, Zurich, Barcelona, Essen en Mannheim.

Doorheen de jaren is de tekst alsmaar relevanter geworden.

Tekst en concept Tine Van Aerschot Spel Sara De Roo Licht Luc Schaltin Set Herman Vederickx Management Klein Verzet Productie TREVOR vzw Co-productie Monty Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap

ik maak me geen illusies

Over de makers

Sara De Roo studeert af in 1991 aan de toneelschool van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen o.l.v. Dora Van Der Groen. Van 1993 tot 2018 was ze kernlid van het Toneelspelersgezelschap Stan en speelt ze occasioneel in films en tv-series. Sinds kort is ze freelance.

Tine Van Aerschot volgde beeldende kunst en computergrafiek en ontwikkelde zich van grafisch vormgever tot dramaturg, schrijver, scenograaf, theatermaker en multimedia-artiest. Ze debuteerde in 2006 als toneelauteur en -regisseur met het kleinood 'I have no thoughts, and this is one of them'. De grote sterkte van haar stukken ligt in de rake teksten en de accurate spelregie. Met weldoordachte middelen maakt ze intieme, intense voorstellingen.

Ontdek meer

Faren
Podium Theater / Herfst

Faren

Ellis Meeusen en Milan Vandierendonck

do 19.10.23
Vijver Cc Strombeek
laatste tickets
BigMouth
Podium Theater / Herfst

BigMouth

SKaGeN

vr 17.11.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Klink.
Podium Theater / Bij de buren

Klink.

Bruno Vanden Broecke

wo 13.12.23
Westrand Dilbeek
Info & tickets