Ga verder naar de inhoud
Voetvolk Blast Radius Adriene Jenik
Podium Dans

Hunters & collectors

Lisbeth Gruwez/ Voetvolk

Data

vr 19.05.23 | 20u30
tickets

Locatie

Westrand Dilbeek
Kamerijklaan 46
1700 Dilbeek

Tickets

€18 Basisprijs
€17 65+
€10 -21/dagstudent
€15 Vriendenprijs
€16 Abo extra Westrand

Met hun nieuwe creatie Hunters & Collectors keert Voetvolk terug naar zijn roots. Het voetvolk levert het werk op de grond dat de grenzen van het front verlegt, en precies dat maken ze op een bijzondere manier tot thema van de voorstelling.

Het onderzoek spitst zich toe op het belang van het benenwerk: de voeten. Hoe kan het in beweging zijn, het letterlijk gaande blijven, een kracht zijn om te overleven? Hoe beïnvloeden het fysieke en mentale elkaar in de omgang met grenzen? Wandelen als de meest elementaire vorm van vooruitgaan, het stap voor stap doorleven van vrijheid.

Tijdens hun work-in-progresstournee in het voorjaar van 2023 doorkruist Voetvolk al wandelend Vlaanderen. Door weer en wind leggen ze overdag te voet de weg af tussen 23 cultuur- en kunstencentra. De toeschouwers kunnen zich onderweg aansluiten. Ze bereiden met de performers het ritueel van de namiddag of avond voor. Dat viert de helende werking van onze voeten, want zij banen de weg van onze vrijheid.

Een adembenemend spel van voeten, door zeven performers en begeleid door drie livemuzikanten, bevrijdt van onderuit het hele lichaam – én zo ook de geest.

Nooit deed Voetvolk hun groepsnaam meer eer aan. Nooit vielen ze er zo mee samen. Met Hunters & Collectors, verheft Voetvolk het wandelen tot een hogere levenskunst.

Credits

Choreografie Lisbeth Gruwez | Compositie, geluidsontwerp & live muziek Maarten Van Cauwenberghe, Dag Taeldeman & Rodrigo Fuentealba Palavicino | Performance Lisbeth Gruwez, Nathalia Pieczuro, Kasper Vandenberghe & een gemengde cast van 4 andere dansers (TBC) | Dramaturgie Bart Meuleman | Productie Voetvolk vzw | Coproductie KVS – Royal Flemish Theatre, Kunstencentrum Vooruit, Julidans, Theater Freiburg | Met de steun van NONA, de Vlaamse Gemeenschap, de Vlaamse Gemeenschapscommissie & de Tax Shelter-maatregel van de Belgische overheid

Ontdek meer

Bok (8+)
Podium Familie

Bok (8+)

BATMAT

za 26.11.22
Westrand Dilbeek
Info & tickets
One Song: Histoire(s) du Théâtre IV
Podium Dans / Theater

One Song: Histoire(s) du Théâtre IV

NTGent / Miet Warlop

za 26.11.22
Schouwburg Cc Strombeek
wachtlijst
Kladderadatsch (3+)
Podium Familie

Kladderadatsch (3+)

4Hoog

zo 27.11.22
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets