Ga verder naar de inhoud
Dear uncle lennie LR
Podium Jazz

Dear Uncle Lennie

+ support: Tim Vandenbergh

Data

do 24.11.22 | 20u30

Locatie

Kerk Beigem
Zevensterre 1
1852 Beigem

Tickets

€15 Basisprijs
€14 65+
€10 -21/dagstudent
€12 Vriendenprijs
€5 Concertpas

Albumpresentatie Dear Uncle Lennie

Dear Uncle Lennie is het nieuwe project van pianist en componist Camille-Alban Spreng. Een beetje zoals Japanse haiku's vertegenwoordigt elk nummer op het album een idee, een gefantaseerd verhaal, een vluchtig beeld naar een schilderachtig landschap. De korte stukken volgen elkaar op, vermengen jazz, folk en geïmproviseerde muziek, en creëren een mythologisch fresco waarvan de verhalen worden verteld zonder woorden, door muzikale evocatie en met behulp van de verbeelding van de luisteraar.

Het album bestaat uit 18 korte liedjes en is voornamelijk geïnspireerd door de klanken van Marco Giongrandi op banjo en Benjamin Sauzereau op gitaar. De pianosnaren werden gedempt of geprepareerd om aan te sluiten bij de esthetiek van de unieke mengeling van deze tweeklanken. De muziek zelf is geïnspireerd door verhalen over de Amerikaanse Burgeroorlog, het concept van verhalen vertellen, korenvelden, en songwriters als Leonard Cohen, Patrick Watson, Sufjan Stevens (om er maar een paar te noemen).

Camille-Alban Spreng piano | Marco Giongrandi banjo | Benjamin Sauzereau gitaar

Camille-Alban Spreng

Camille-Alban Spreng is pianist en componist en woont in Brussel. Hij studeerde bij Emil Spanyi, Eric Legnini en Kris Defoort. Hij is leider van het sextet ODIL (twee albums op QFTF in 2016 en 2019), het kwintet Mobilhome, het trio Dear Uncle Lennie en speelt als sideman bij de prog-rockband Limite en bij de popzangeres Laryssa Kim. Hij heeft het geluk samen te werken met artiesten als Leïla Martial, Valentin Ceccaldi, Sam Comerford, Adrien Barazzone, Claire Deutsch, om er maar een paar te noemen.

Benjamin Sauzereau

De Franse gitarist Benjamin Sauzereau heeft de volgende groepen geleid, die elk beantwoorden aan een verlangen om een specifieke instrumentatie en klank te verkennen en te schrijven: Les Chroniques de l'Inutile, Easy Pieces, het duo Sauzereau/Roosens, en een soloprogramma. Hij was medeoprichter van het label ~suite met drummer Jens Bouttery. Marco Giongrandi Banjo – Effects

Marco Giongrandi

Marco Giongrandi is een gitarist, banjoïst en producer uit Milaan, Italië. Hij is actief in verschillende muziekscenes in Europa, zoals jazz, geïmproviseerde muziek, pop en rock, en is stichtend lid van het Italiaanse label Honolulu Records.

support: Tim Vandenbergh

Dear uncle lennie support TIM

Bassist Tim Vandenbergh zien we regelmatig aan het werk in de meest diverse projecten bij o.m. Seraphine Stragier, The Bony King of Nowhere, Eva de Roovere, Nive Nielsen, Jackobond, Riguelle en Hautekiet...

Nu verzorgt hij solo het voorprogramma bij de albumpresentatie van Dear Uncle Lennie.
(i.s.m. HAUS label).

Ontdek meer

Cinema Paradiso
Podium Jazz

Cinema Paradiso

Klankbad

do 12.01.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Suite X
Podium Klassiek / Jazz

Suite X

Bram Stadhouder & Baroque Orchestration X

wo 22.03.23
Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Info & tickets
Lennart Heyndels Quartet
Podium Jazz

Lennart Heyndels Quartet

Codex au Soleil

vr 28.04.23
Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Info & tickets