Ga verder naar de inhoud
Cinema Paradiso persfoto Bache Jespers
Podium Jazz

Cinema Paradiso

Klankbad

Data

do 12.01.23 | 20u30

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€15 Basisprijs
€14 65+
€10 -21/dagstudent
€12 Vriendenprijs
€5 Concertpas

Cinema Paradiso, oftwel Kurt Van Herck (saxen), Eric Thielemans (drums en percussie) en Willem Heylen (gitaar), is een jazztrio dat muziek brengt waaruit rust, muzikale vrijheid en speelsheid spreekt. Geïnspireerd door de muziek van Paul Motian gaat het trio aan de slag met zijn composities, aangevuld met eigen werk, standards en improvisaties die voortvloeien uit Motians muziek.

Kurt en Eric speelden ergens medio jaren 90 een tijdje als onuitgegeven duo in het Antwerpse. Ook toen reeds werden ze geïnspireerd door Motians repertoire, het vrijere jazzrepertoire en bloedmooie standards. 25 jaar later wordt de connectie terug leven ingeblazen, de draad weer opgepikt. Alsof tijd niet bestaat, of toch bijna niet, lijkt er niets veranderd aan het waarom van hun samenspel. Willem sluit daar wonderwel naadloos bij aan. Op het album is een extra gast uitgenodigd: Jozef Dumoulin op piano. Want Cinema Paradiso is dan wel een trio, de muzikanten willen hun muzikale tipi openstellen voor muzikale gasten. Bill Frisell hoort de opnames en laat zich inspireren tot enkele mooie, oprechte woorden.

Kurt Van Herck saxen | Eric Thielemans drums en percussie | Willem Heylen gitaar | Jozef Dumoulin piano

support: Camille-Alban Spreng

Camille alban spreng website

Camille-Alban Spreng is pianist en componist en woont in Brussel. Hij studeerde bij Emil Spanyi, Eric Legnini en Kris Defoort. Hij is leider van het sextet ODIL (twee albums op QFTF in 2016 en 2019), het kwintet Mobilhome, het trio Dear Uncle Lennie en speelt als sideman bij de prog-rockband Limite en bij de popzangeres Laryssa Kim. Hij heeft het geluk samen te werken met artiesten als Leïla Martial, Valentin Ceccaldi, Sam Comerford, Adrien Barazzone, Claire Deutsch, om er maar een paar te noemen.

Ontdek meer

Hendrik Lasure
Podium Jazz

Hendrik Lasure

Het Wiel - albumpremière

vr 20.01.23
Sacristie Abdijkerk Grimbergen
geannuleerd
Suite X
Podium Klassiek / Jazz

Suite X

Bram Stadhouder & Baroque Orchestration X

wo 22.03.23
Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Info & tickets
Lennart Heyndels Quartet
Podium Jazz

Lennart Heyndels Quartet

Codex au Soleil

vr 28.04.23
Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Info & tickets