Ga verder naar de inhoud
BLOED liggend Robbin Rooze Wisefools met titel
Podium Theater / Bij de buren

BLOED

Lazarus/Robbin Rooze

Data

vr 1.12.23 | 20u30

Locatie

Westrand Dilbeek
Kamerijklaan 46
1700 Dilbeek

Tickets

€20 Basisprijs
€20 65+
€10 -21/dagstudent
€17.5 Vriendenprijs

Inleiding

20u

Theater en film over het verlangen naar de eeuwige jeugd en het besef toch steeds door de tijd te worden ingehaald.

Een topcast met acteurs zoals Koen De Graeve, Sofie Decleir, Günther Lesage, Pieter Genard, Suzanne Ceulemans, Ryszard Turbiasz, Joris Van den Brande en Nicole Kecic brengen theater en film tegelijk over bloed dat kruipt waar het niet gaan kan, de fata morgana van het Vrije Westen, het verlangen naar de eeuwige jeugd en hoe we toch steeds weer door de tijd zullen worden ingehaald.

Een vrouw in een complexe relatie met zichzelf. Een man op leeftijd in coma na een bloedklonter. Zij kennen elkaar van haar noch pluim, toch moet zij hem identificeren. Wat is hun band? Terwijl hij langzaam bij bewustzijn komt, probeert zij zich een weg te banen tussen de brokstukken van zijn herinneringen. Tussen dolle wetenschap, vergeten geschiedenis en regelrechte verzinsels tekenen zich gaandeweg de contouren af van de halsbrekende tocht die hij in 1989 aflegde naar deze kant van het IJzeren Gordijn. Geeft zijn verhaal antwoord op haar vragen?

Weinig stoffen hebben zo’n mythische status als bloed: als bron van leven maar ook als symbool van dood en verderf, als drager van onze identiteit, waarmee banden worden gesmeed, groepen gevormd en wat zonder ophouden vergoten wordt voor een hoger doel.

Concept en regie LAZARUS en Robbin Rooze | Creatie en uitvoering Suzanne Ceulemans, Sofie Decleir, Koen De Graeve, Pieter Genard, Nicole Kecic, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz en Joris Van den Brande | Beeldregie Robbin Rooze | Kostuum Eline Willemarck en Amber De Saeger | Productie theater arsenaal | Coproductie Perpodium | Met de steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid

Ontdek meer

Alle schone dingen
Podium Theater / Winter

Alle schone dingen

Toneelhuis/Tom Dewispelaere

do 11.01.24
Schouwburg Cc Strombeek
wachtlijst
Orphans
Podium Theater / Bij de buren

Orphans

STAN/Kloppend Hert

wo 20.03.24
Westrand Dilbeek
Info & tickets
There never was a box
Podium Theater / Bij de buren

There never was a box

Femke Van der Steen en Tristan Feyten (Eigen Kweek)

do 29.02.24
Westrand Dilbeek
Info & tickets