Ga verder naar de inhoud

Trekvogels

Met de vierdelige docuserie Trekvogels wil Cc Strombeek nieuwe en oude buren samenbrengen én Strombeek-Bever in beeld brengen.

Vier buurtbewoners

In Strombeek-Bever woont een heel divers publiek. Buren kruisen elkaar, maar zijn onbekenden. Die afstand willen we graag verkleinen. In onze vierdelige documentaireserie ‘Trekvogels’ ontmoeten we vier buren uit onze Vlaamse Rand. Elk van hen deed iets bijzonders: ze ruilden hun leven in hun thuisland in voor een inspirerend avontuur in Vlaanderen. De vier bewoners vertellen ons wat het betekent om weg te zijn van thuis, een nieuw leven op te bouwen en je weer thuis te voelen in een nieuwe omgeving. We stellen je alvast graag voor aan muzikant René Calvin, een van onze vier bewoners.

Oud en nieuw verenigen

Met dit project willen we oude en nieuwe buren verenigen. Zo kunnen we samen een nieuw succesverhaal schrijven en kunnen buren hopelijk meer toegang tot elkaar vinden. De verhalen van de vier buurtbewoners vormen de rode draad van de docuserie. We spreken hen bij hen thuis, in het wassalon, het OCMW, de buurthuizen... We zetten hun verhalen op beeld en laten ze los op de buurt en de rest van Vlaanderen.

Lees meer

Cultuur Noordrand - Interview met Nick Isella, Trekvogels

Cultuur Noordrand - Trekvogels, Cc Strombeek