Ga verder naar de inhoud
TOTEM by Lila AVILES Stills 1 scaled
Film Cinema S

Tótem

Data

di 21.05.24 | 20u30

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€7 Basisprijs
€6 Vriendenprijs

Duur

1u35'

Extra

Kijkwijzer: 9+

Tijdens de verjaardag van de vader van de zevenjarige Sol hangt een deken van verdriet over de festiviteiten. De Mexicaanse filmmaker Lila Avilés maakte een tedere, ontroerende film over rouw, gefilmd vanuit het wonderlijke perspectief van een kind.

Een liefdevol Mexicaans gezin is druk in de weer met de voorbereidingen van een groots verrassingsfeest voor Tona, de 27-jarige broer, zoon en vader. Op deze broeierige dag maken zijn temperamentvolle zussen alles klaar om hem een onvergetelijke verjaardag te geven, terwijl zijn dochter Sol zich probeert te vermaken in de luwte van het mystieke huis. Wanneer de zon ondergaat en gasten binnendruppelen, maakt de vrolijke drukte in het huis plaats voor een ongrijpbare melancholie. Het feest bruist van liefde maar heeft ook een bitterzoete bijsmaak.

In deze sfeervolle film vangt regisseur Lila Avilés de dynamieken die in een familie leven op een subtiele manier. We leren de personages beetje bij beetje beter kennen door momenten in de voorbereiding naar het feest. Tótem viert het leven op intieme wijze en toont hoe ieder verschillend omgaat met loslaten, terwijl ze proberen te genieten van elke seconde die het leven biedt.

Regie: Lila Avilés | Cast: Naíma Sentíes, Montserrat Marañon, Marisol Gasé, e.a. | Denemarken, Frankrijk, Mexico, 2023 | Spaans gesproken, NL/FR ondertiteld | duur : 1u35'

TOTEM by Lila AVILES Stills 4 scaled
TOTEM by Lila AVILES Stills 3 scaled

Pers

“In 'Tótem' gaan verlies en verwondering hand in hand.” ★★★★ – De Morgen

“'Tótem' heeft het over afscheid, onmacht en pijn, maar Avilés brengt dit thema met zoveel subtiliteit dat de film nooit loodzwaar aanvoelt.” ★★★★ – De Standaard

"Een kleinschalig Mexicaans filmpje dat ons tot in onze diepste celkernen heeft geraakt." ★★★★ – HUMO

"In het bijzonder fraaie 'Tótem' is ieder moment gedrenkt in zowel leven als rouw en verlies." ★★★★ – de Volkskrant

Ontdek meer

One Life web 10
Film Cinema S

One Life

di 4.06.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Los Delincuentes
Film Cinema S

Los Delincuentes

di 11.06.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Dream Scenario
Film Cinema S

Dream Scenario

di 18.06.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets