Ga verder naar de inhoud
Roter himmel christian petzold
Film Cinema S

Roter Himmel

Data

di 24.10.23 | 20u30

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€7 Basisprijs
€6 Vriendenprijs

Duur

1u43

Vier vrienden komen samen in een vakantiehuis aan de Oostzee. Terwijl de bossen om hen heen vlam vatten, lopen ook hun emoties hoog op: lust en liefde, jaloezie en wrok aan de Baltische kust. Tweede deel van Petzolds trilogie over liefde en creativiteit.

Het plan van de vrienden Leon en Felix klonk zo goed: samen de zomer doorbrengen in een vakantiehuis aan de Baltische kust. Ze hopen er ook wat werken, de een aan zijn tweede boek, de ander aan zijn kunstportfolio. Maar Nadja en Devid blijken al in het huisje te zitten, twee vreemdelingen die al hun plannen in duigen laten vallen.

Leons onvoltooide manuscript, een modieuze roman genaamd Club Sandwich, achtervolgt hem waar hij ook gaat, of hij nu in het zomerhuis is of op het strand. Wanneer zijn uitgever voor de deur staat, begint het dorre bos vlam te vatten. Het regent as, de lucht kleurt rood, en Leon wordt ook nog eens hopeloos verliefd op Nadja – het relatiedrama is compleet.

Dit tweede deel van de trilogie van Christian Petzold, die in 2020 begon met Undine, gaat over schrijven en gelezen worden; over in de wereld zijn en toch het leven aan je voorbij laten gaan. Een film die zweeft tussen symboliek en realisme, zowel grappig als diep tragisch. Geselecteerd voor de competitie van de Berlinale.

Regie: Christian Petzold | Met: Paula Beer, Enno Trebs, Jonas Dassler, Thomas Schubert, Langston Uibel | D, 2023 | 1u43

Roter Himmel 1199 Afire Christian Schulz Schramm Film 2
Roter Himmel 1199 202309168 1 ORG

Pers

"Met Roter Himmel toont Christian Petzold zich opnieuw een van de grootmeesters van de Europese cinema." ★★★★ - De Standaard

Ontdek meer

Dream Scenario
Film Cinema S

Dream Scenario

di 18.06.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
All of Us Strangers
Film Cinema S

All of Us Strangers

di 25.06.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Mijn vader is een saucisse
Film Cinema S / Familie / Lokaal

Mijn vader is een saucisse

Film op het strand

di 20.08.24
Strombeach
Info & tickets