Ga verder naar de inhoud
REBEL 01 2
Film Cinema S

Rebel

Data

di 29.11.22 | 20u30

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€7 Basisprijs
€6 Vriendenprijs

Duur

2u14

Extra

Kijkwijzer: 16+

Na hun Hollywoodavonturen stelden Adil & Bilall dit jaar in Cannes Rebel voor. Het is hun eerste Belgische film sinds Patser en hun eerste echte drama sinds Black.

Kamal vertrekt van Molenbeek naar Syrië. Zijn mama heeft hem het huis uitgezet omdat hij op het slechte pad is geraakt en ze zijn jongere broertje Nassim hiervoor wil behoeden. In Syrië kan hij misschien zijn leven beteren door er oorlogsslachtoffers te helpen. Eens aangekomen wordt Kamal met de nodige dwang gerekruteerd door IS en belandt hij in Raqqa. Ondertussen wordt zijn jongere broer Nassim thuis in Brussel een gemakkelijke prooi voor radicale rekruteerders, die beloven hem te herenigen met zijn grote broer. Hun moeder, Leila, vecht om het enige wat ze nog heeft te beschermen: haar jongste zoon.

Tussen hun grote Hollywood-projecten door wilde Vlaanderens meest ambitieuze regisseursduo absoluut tijd maken voor een erg persoonlijk passieproject. Adil El Arbi en Bilall Fallah (Black, Patser, Bad Boys for Life, Ms. Marvel) begeven zich op slipperig terrein, want een film maken over Syriëstrijders is geen evidentie. Maar ze zijn er bijzonder goed in geslaagd om een oprecht verhaal te vertellen rond belangrijke thema’s als identiteit, zingeving en radicalisering. Naar goede gewoonte aangevuld met de nodige spectaculaire actie en deze keer ook verrassend veel muziek. Een vinnige film, met choreografieën van Sidi Larbi Cherkaoui en een indrukwekkend acteerdebuut van Adils jongere broertje Amir El Arbi. Rebel ging in première op het filmfestival van Cannes en werd er erg goed onthaald.

Regie: Adil El Arbi, Bilall Fallah | Met: Aboubakr Bensaihi, Amir El Arbi, Lubna Azabal, Saïd Boumazoughe, Tara Abboud, Younes Bouab, e.a. | B, 2022 | Arabisch, Engels, Frans gesproken | NL/FR Ondertiteling | 2u14

Pers

"Een film met lef, waarmee Adil en Bilall ons ook voor het eerst echt wisten te ontroeren." - De Morgen

"De beste film van Adil El Arbi en Bilall Fallah. Een emotionele ervaring, met de hulp van een uitstekende cast en met een opvallende hoofdrol voor muziek." - De Tijd

"Adil en Bilall maakten met ‘Rebel’ hun meest persoonlijke film tot nu toe" - Humo

"In ‘Rebel’ laten Adil en Bilall Syriëstrijders een musicalnummer zingen (en uiteraard werkt dat)" - Knack Focus

Ontdek meer

Le Bleu du Caftan
Film Cinema S

Le Bleu du Caftan

di 6.06.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Tengo sueños eléctricos
Film Cinema S

Tengo sueños eléctricos

di 13.06.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Rose
Film

Rose

di 20.06.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets