Ga verder naar de inhoud
Holly Toon Aerts 51 4
Film Cinema S

Holly

Data

di 16.01.24 | 20u30

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€7 Basisprijs
€6 Vriendenprijs

Duur

1u43'

Extra

Kijkwijzer: 9+

Fien Trochs 'Holly' is een mysterieus portret van een tienermeisje met speciale gaven, en van de rouwende gemeenschap die zich aan haar vastklampt. Of is er meer aan de hand? Openingsfilm Film Fest Gent.

Holly is een 15-jarig meisje dat een dodelijke schoolbrand lijkt voorspeld te hebben. Alle ogen zijn op haar gericht. Lerares Anna is geïntrigeerd door het vreemde voorgevoel van Holly en nodigt haar uit om aan vrijwilligerswerk te doen in de rouwende gemeenschap. Overal waar ze komt, geeft Holly rust, warmte en hoop aan wie ze ontmoet. Maar al snel beginnen mensen haar speciale gave op te zoeken en wordt er steeds meer van Holly geëist.

Met haar vijfde film bevestigt Fien Troch ('Home') haar status als filmmaker met een heel eigen stem die zowel in Vlaanderen als ver daarbuiten erkend wordt. In haar kenmerkende sensitieve stijl richt Troch haar blik opnieuw op de leefwereld van opgroeiende jongeren. 'Holly' vertelt een indringend verhaal over opgroeien en daarbij je plaats zoeken in de maatschappij, deze keer met een fascinerend, mysterieus randje. De film ging in wereldpremière in de Officiële Competitie van het Filmfestival van Venetië, waar hoofdrolspeler Cathalina Geeraerts de Prijs voor Beste Acteerprestatie won.

Regie: Fien Troch | Cast: Cathalina Geeraerts, Felix Heremans, Greet Verstraete, Els Dekeukelier, Serdi Faki Alici, Robbie Cleiren, e.a. | België, 2023 | NL gesproken, NL/FR ondertiteld | Duur: 1u43'

Holly still cprimetime angelaotten 3
Holly Toon Aerts 50 2

Pers

"Fien Troch blijft onverminderd een van onze interessantste stemmen." - De Standaard

"Troch heeft de gave om ook in de uitzichtloosheid van het dagelijkse leven een vleug humor te vinden, wanneer anderen alleen maar ellende zien." - De Morgen

Ontdek meer

Priscilla
Film Cinema S

Priscilla

di 27.02.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Past Lives
Film Cinema S

Past Lives

di 5.03.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
En cours de route 2:  In de beste families
Film Cinema S

En cours de route 2: In de beste families

di 12.03.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets