Ga verder naar de inhoud
Fallen leaves still2 016 photo Malla Hukkanen c Sputnik 5
Film Cinema S

Fallen Leaves

Data

di 9.01.24 | 20u30

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€7 Basisprijs
€6 Vriendenprijs

Duur

1u21'

Extra

Kijkwijzer: 12+

Romantische tragikomedie van Aki Kaurismäki over twee eenzame zielen die elkaar treffen tijdens een met drank overgoten nacht in Helsinki. Oprecht grappig, ontroerend en goed voor de Juryprijs in Cannes.

Ansa werkt in een supermarkt, ze is stil, wat weemoedig en eenzaam, maar toch nog vol hoop dat ze ooit de ware liefde zal tegenkomen. Holappa werkt als zandstraler, drinkt te veel en heeft op veel vlakken de hoop opgegeven. De twee eenzame zielen treffen elkaar per toeval tijdens een doorsnee nacht in Helsinki. Het zou het begin kunnen worden van iets moois, maar verloren telefoonnummers, drank en andere tegenslagen maken het er niet makkelijker op.

De Finse regisseur Aki Kaurismäki (The Man Without a Past, The Other Side of Hope) won de Juryprijs in Cannes met deze eigenzinnige, beheerste tragikomedie. Hij wordt ook wel de meester van de melancholie genoemd en kan als geen ander op uiterst beheerste wijze een nostalgisch portret schilderen van het met alcohol doordrongen leven in het Scandinavische land met zijn korte, donkere dagen in de winter. Geen melodrama met grote pathetiek, maar een innemende film die de schoonheid en de humor in de troosteloosheid toont. Een verrassende combinatie van melancholie, humor en - ondanks alles - hoop.

Regie: Aki Kaurismäki | Cast: Alma Pöysti, Jussi Vatanen, e.a. | Finland, 2023 | Fins gesproken, NL/FR ondertiteld | Duur: 1u21'

Fallen leaves 02 photo Malla Hukkanen c Sputnik 6
Fallen leaves still7 007 photo Malla Hukkanen c Sputnik 2

Pers

“Het perfecte medicijn voor een herfstig gemoed” - ★★★★ De Standaard

“De Finse regisseur koppelt alweer perfect humor, melancholie en sociaal engagement aan elkaar.” - ★★★★ De Morgen

“De herfst was nooit mooier.” - ★★★½ HUMO

"Als ongecompliceerde ode aan de romantiek is Fallen Leaves feelgoodcinema uit Finland die in Cannes harten verwarmde en veroverde. Een Aki Kaurismäki grand cru én (Cannes) Grand Prix!" - Film Fest Gent

Ontdek meer

Priscilla
Film Cinema S

Priscilla

di 27.02.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Past Lives
Film Cinema S

Past Lives

di 5.03.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
En cours de route 2:  In de beste families
Film Cinema S

En cours de route 2: In de beste families

di 12.03.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets