Ga verder naar de inhoud

Artistieke commissie

De artistieke commissie van Cc Strombeek engageert zich over een periode van 5 jaar om feedback en support te bieden vanuit hun expertisedomein. Deze commissie heeft als doel de kwaliteit van de werking te bewaken, bij te dragen aan de internationale profilering, samenwerkingen te bewerkstelligen en een gezonde groei te stimuleren.

Sofia Dati

© Miles Fischler
© Miles Fischler

Sofia Dati is programmator visuele en audiovisuele kunsten bij Beursschouwburg, Brussel, waar ze tentoonstellingen van Ève Gabriel Chabanon, Sina Hensel en Hoda Siahtiri samenstelde, evenals filmprogramma's met onder andere Maxime Jean-Baptiste, Stéphane Gérard, Filipa César, Onyeka Igwe en Surplus Cinema. Ze maakt deel uit van het curatorenteam in WIELS, Brussel, van 2019-2021. Sofia studeerde Literatuur aan La Sorbonne Nouvelle Paris 3, Culturele Studies aan de KU Leuven en Curatorial Studies aan de Fine Arts Academy in Rome, en schreef voor tijdschriften als Po&Sie, Arshake en Conceptual Fine Arts.

Nástio Mosquito

Nástio Mosquito, 2022 © Mariana Lopes
Nástio Mosquito, 2022 © Mariana Lopes

Multimediakunstenaar en verhelderaar Nástio Mosquito staat bekend om performances, video's, muziek en poëzie die blijk geven van een intense betrokkenheid bij het open-eindige potentieel van taal. Gemakkelijk verkeerd gelezen als een soort wereldmoeheid, is het de buitengewone uitdrukking van een dringend verlangen om zich op alle niveaus met de werkelijkheid bezig te houden. Vorig jaar startte Cc Strombeek een samenwerking met THEY THE THEM ARE WE, een door de kunstenaar geïnitieerd gesprek/interview en interdisciplinair samenwerkingsproject. De formats nemen verschillende gedaantes aan, waarbij de nadruk vooral ligt op luisterervaringen en visuele samenwerkingen.

Benedicte Goesaert

© Robert Smits
© Robert Smits

Benedicte Goesaert werkt als liaison voor particuliere kunstverzamelaars. Ze is artistiek manager bij Philippe Van Snick Estate en actief als VIP-ambassadeur voor Art Brussels. Ze schrijft en cureert ook meerdere tentoonstellingen, zoals 'NO PRESSURE' bij de privécollectie van Carla Arocha-Stéphane Schraenen-Luc Tuymans (2022), de 40e editie van Watou Art Festival (2021), ofte vojaĝantoj' bij Wilford X, Temse (2019). Voordien was ze directeur bij Zeno X Gallery (2011-2019). Ze behaalde een Master in Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Gent en een postgraduaat in Curatorial Studies aan het KASK, Gent.

Luc Dondeyne

Luc

Luc Dondeyne is een Belgische beeldend kunstenaar. Hij heeft het laatste decennium een zeer persoonlijke picturale schilderstijl ontwikkeld, die overeenkomsten vertoont met het negentiende-eeuwse impressionisme. Naast zijn artistiek praktijk is Dondeyne geruime tijd actief als docent Grafiek en Schilderkunst aan het Secundair Kunstinstituut in Gent. Tot zijn belangrijkste publicaties behoren Distances (2013) en Third Eye (2020, MER, imprint of Borgerhoff & Lamberigts en galerie Transit, Mechelen).

Sergio Servellón

Fc 20200629 Sergio Servellon 3509

Sergio Servellón is sinds 2005 directeur van het FeliX Art & Eco Museum in Drogenbos dat hij heroriënteerde van een monografisch naar een thematisch museum met een focus op de Belgische avant-garde. Servellón is vice-voorzitter van het Nationaal Comité van ICOM Belgium als voorzitter van ICOM Belgium Flanders. Tevens is hij lid van de Executive Board van NEMO, het Network of European Museum Organisations. Servellón werkte als programmacoördinator van de afdeling Conservering en Restauratie van de Koninklijke Academie van Antwerpen en is voorzitter van de Pasfoundation, een Maecenas-project van de Koning Boudewijnstichting in samenwerking met bedrijven, kunstenaars en musea.

Marc Van Godtsenhoven

Https static nieuwsblad be Assets Images Upload 2012 06 15 Marc Van Godtsenhoven

Marc Van Godtsenhoven was tussen 1995-2000 en 2013-2016 schepen voor cultuur en erfgoed in de gemeente Grimbergen. Hij is twintig jaar lid van de raad van bestuur van Cultuurcentrum Strombeek. Sinds 2021 is hij voorzitter van de vzw Kunstdorp Grimbergen, een vereniging die het publiek in contact wil brengen met de Grimbergse landschapsschilders. Marc Van Godtsenhoven is sinds januari 2023 de voorzitter van de artistieke commissie beeldende kunsten bij Cc Strombeek.