Ga verder naar de inhoud
Sophie Straat hero
Podium Muziek / Club S / Lente

Sophie Straat + Willy Organ

Data

wo 15.05.24 | 20u30

Locatie

Eldorado
Kerkstraat 251
1851 Humbeek

Tickets

€10 -21/dagstudent
€15 Vriendenprijs
€18 VVK
€21 ADK

Duur

20u: Deuren open
20u30 - 21u15: Willy Organ
21u30 - 22u45: Sophie Straat

Extra

Staande show!

Sophie Straat, één van dé Nederlandse fenomenen van het moment, in onze Club S!

De Nederlandse protestzangeres Sophie Straat (echte naam Sophie Schwartz) groeide eind jaren 90 op in de Pijp in Amsterdam en schrijft, samen met haar compagnon en partner Wieger, over maatschappelijke en sociale misstanden zoals gentrificatie, feminisme en politiegeweld.

Sophie Straat maakte –ondanks de pandemie– een bliksemstart van haar carrière mee. Ze won een Edison voor haar debuut EP ’t Is niet mijn Schuld, waarbij de jury haar “actualiteit en urgentie” prees. Ze opende voor Andre Hazes (jr.) in de Ziggo Dome, voor Donnie in AFAS Live, voor Willeke Alberti in het Olympisch Stadion en voor The Opposites in de Gashouder terwijl ze samen met Goldband hun gezamenlijke hit Tweede Kamer in drie uitverkochte AFAS’ en twee uitverkochte Lotto Arena’s speelde.

Haar levensliederen verzamelden inmiddels meer dan 7 miljoen streams en Sophie Straat speelde op festivals als Best Kept en Lowlands. Zo is ze binnen no-time de onbetwiste koningin van een nieuwe generatie protestzangers gebleken.

In maart 2023 kwam het debuutalbum Smartlap Is Niet Dood uit waarop de traditionele smartlap wordt aangevuld met modernere popmuziek. De singles in aanloop naar het album werden wederom genomineerd voor een Edison.

Pers

  • “Aanstekelijke smartlappen vol Amsterdams activisme” - Trouw
  • “Een jonge ster” - NRC
  • “There is something especially clever about Ms Straat’s songs” - The Economist
  • “Oprecht, slim en zelfs komisch; protest en liefdesbrief tegelijkertijd” - Music Maker
  • “Alles klopt” - VPRO Gids
  • “Een jonge vrouw die opstaat, durft en dwars is” - Femke Halsema (Burgemeester Amsterdam) in Parool

Willy Organ

Willy Organ schreef voor, na tijdens en tussen lockdowns aan zijn nieuwste album Laat Ze Maar Branden. Het album wordt gekenmerkt door incoherentie en je reinste goestingdoenerij. Kortom een donkere, maar feestelijke antithese tegen de flegmatieke quarantaine waarbinnen het is gemaakt.

WILLY ORGAN

Het was een tijd van neerslachtigheid, zelfreflectie, lethargie en zelfmedicatie. Willy Organ schreef teksten over de vele verschillende werelden waarin hij leeft. Over waarom we persé met zoveel mogelijk moeten proberen zo lang mogelijk, zo oud mogelijk te worden op deze aardbol. Maar ook over zijn beste vriendin, want dat mens is toch ook een wereld op zichzelf. Hij schreef over sociologische en politieke thema’s, maar ook over datgene wat ons werkelijk drijft, een wereld die overal subliminaal aanwezig is en zonder dewelke we een zoutloos zwart-wit bestaan zouden lijden: Seks.

In navolging van zijn debuutalbum Jonge Plant (2020) wou de artiest behalve tekstueel ook muzikaal zijn blik wat afwenden van de eigen navel en heeft hij geprobeerd meer evenredigheid te zoeken tussen de tekst en de muziek van elk afzonderlijk nummer. ‘Conceptueler’, zo je wil... Er was weinig behoefte om naar een muzikale samenhang te zoeken tussen de verschillende tracks. Door toe te laten dat verschillende werelden ook totaal verschillend mogen klinken, wandelt de luisteraar bij elke track een lichtjes andere kamer binnen in het Williversum.

Ontdek meer

STORM
Podium Muziek / Club S / Herfst

STORM

Meltheads, Nona Problemo, WHORSES, The Rats, Mojo & The Kitchen Brothers, Disorientations & DJ Brett Summers

vr 10.11.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Ão + support Dushime
Podium Muziek / Club S / Herfst

Ão + support Dushime

Club S

do 16.11.23
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Isbells + support Caspar Auwerkerken
Podium Muziek / Club S / Winter

Isbells + support Caspar Auwerkerken

Club S

vr 15.12.23
Eldorado
Info & tickets