Ga verder naar de inhoud
MOONEYE hero
Podium Muziek

Mooneye + support Pauwel

Club S

Data

vr 1.04.22 | 20u30
tickets

Locatie

Eldorado
Kerkstraat 251
1851 Humbeek

Tickets

€18 Basisprijs
€17 65+
€15 -21/dagstudent
€15 Vriendenprijs

Extra

Nieuwe datum voor uitgesteld concert van 19/11/2021. Tickethouders zijn op de hoogte gebracht.

Na een eerste EP die in 2018 door de Nederlandse muziekbijbel OOR als een verzameling meesterlijke popsongs werd bestempeld, een kopplaats bij De Nieuwe Lichting van Studio Brussel begin 2019 én een overvolle festivalagenda in de zomer van datzelfde jaar is Mooneye klaar voor het Grote Werk.

Het afgelopen jaar zat de band rond Michiel Libberecht in de studio met de topproducers Pieterjan Maertens (Tamino) en Jo Francken (o.a. Het Zesde Metaal) om een vervolg te breien aan die eerste EP. Een vervolg waarop Mooneye nog meer als de bezwerende gitaarband zal klinken die hij ontegensprekelijk is. Een vervolg ook waarop de singer-songwriter in Libberecht nog meer op de voorgrond treedt. Kortom: het vervolg waarop iedereen zit te wachten die Libberecht en de zijnen al live aan het werk zag.

De vergelijkingen met Fleet Foxes en Neil Young zullen allicht nog wel even overeind blijven. Los van het feit dat er ergere dingen zijn in het leven, valt het moeilijk te ontkennen dat ook de ‘nieuwe’ Mooneye als geen ander folk, rock en indiepop versmelt. Zoals op Bright Lights, de eerste en merkelijk vrolijke single uit de nieuwe plaat. Maar ook donkere ondertonen blijven een handelskenmerk van de band. Wat al snel duidelijk wordt op Fix the Heater, de tweede en meer kwade single uit diezelfde plaat. Een acuut geval van schizofrenie? Nee, hoor. Gewoon van Mooneye. Dit najaar komt de plaat uit bij MayWay Records en die stellen ze graag voor tijdens deze clubtour.

Credits

Zang, gitaar Michiel Libberecht | Gitaar Jesse Maes, Guillaume Navarro | Drum Ramses Van Den Eede | Bas Stan Holvoet | Foto Tom Verbruggen

Support: Pauwel

PAUWEL AAA 2022 c Catherine Smet

Zijn typerend breekbaar stemgeluid en zijn groot talent voor kleine liedjes leveren hem een groeiende cult following op, en sinds zijn debuut E.P. op Unday Records vorig jaar lijken steeds meer mensen de weg te vinden naar zijn indiefolk.

Op zijn eerste solo plaat zet Pauwel meteen een grote stap voorwaarts. ‘Dear’ is een volwassen collectie songs over verlies in al zijn facetten. Open en bloot gaat Pauwel de strijd aan met zijn demonen, zonder daarbij de essentie uit het oog te verliezen: ijzersterke songs die zwalpen tussen hoop en wanhoop, en slaan en zalven tegelijkertijd. Een plaat om te koesteren en helemaal in te verdwijnen.

Dit najaar speelt Pauwel de support op alle Belgische concertdata van MOONEYE; dit in kleine bezetting.

Ontdek meer

Alex Agnew
Podium Humor

Alex Agnew

Try-out

wo 19.01.22
Eldorado
Info & tickets
De Reuzendoder van Ernest Hemingway
Podium Theater

De Reuzendoder van Ernest Hemingway

Thomas Janssens

wo 19.01.22
Westrand Dilbeek
Info & tickets
DIRK.
Podium Muziek

DIRK.

Club S

do 20.01.22
Eldorado
geannuleerd