Ga verder naar de inhoud
The Art Of Listening Joke Hendrix
Podium Muziek / Klassiek / Winter

The Art of Listening

ISABELLE LEWIS ft. Valgeir Sigurdsson, Benjamin Abel Meirhaeghe & Elisabeth Klink

Data

do 27.02.25 | 20u30
tickets

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever

Tickets

€24 Basisprijs
€23 65+
€10 -21/dagstudent
€21 Vriendenprijs
€4.8 UiTPAS Kansentarief

One of a kind combinatie tussen elektronische en hedendaagse klassieke muziek

Isabelle Lewis vertegenwoordigt een gedurfde samensmelting van artistieke visie en muzikale innovatie,
gecreëerd door componist en producer Valgeir Sigurðsson, contra-tenor en regisseur Benjamin Abel
Meirhaeghe, en violiste Elisabeth Klinck. Hun debuutalbum, dat in oktober 2024 zal uitkomen op het prestigieuze IJslandse label Bedroom Community, markeert een belangrijk begin in het rijk van genreoverstijgende muziek.

Het fictieve personage Isabelle Lewis is een zwoele kameleon met verschillende sonische dimensies, die een
mix van nostalgische charme en moderne innovatie belichaamt. Elk nummer onthult nieuwe texturen en
ontvouwt zich tot een dynamisch klanklandschap dat uitnodigt tot een diepgaande luisterervaring.
Ondergedompeld in melancholische klanken, combineert hun muziek naadloos beklijvende pop met
klassieke precisie.

Isabelle Lewis brengt bezwerende songs die de versmelting zijn van het theatrale timbre van Meirhaeghe, de
geraffineerde elektronica van Sigurðsson, en de beklijvende fragiliteit van Klinck. Hun zinderende live-show
maakt van Isabelle Lewis een must-see act, die het publiek meetrekt in hun prikkelende en muzikale
universum.

Bio

Benjamin Abel Meirhaeghe is contra­tenor, performer en regisseur van operateske en beeldende voorstellingen. In zijn creaties vermengt hij klassieke muziek met pop en hedendaagse scenografieën op een eigenwijze manier. Daarmee stelt hij perfectie en virtuositeit in vraag.

Binnen zijn werk bouwt hij veelal verder op het klassieke repertoire samen met een diverse cast waarbij dansers zingen en zangers bewegen. Hij werkt vaak met niet klassiek geschoolde performers en tovert dansers om tot zangers, of omgekeerd. Muzikale perfectie en virtuositeit worden hierdoor in vraag gesteld.

Meirhaeghe heeft een diploma als performer op zak, de rest is in gang gezet door passie. Voor muziek, voor het podium en het theatrale. Voor het openbreken van vaste tradities en het creëren van nieuwe rituelen. Hij houdt veel van opera, alleen niet van de manier waarop het wordt opgevoerd. Hij wil de spelregels van de opera herschrijven, en ‘de klassieke muziek bevrijden, want ze moet van iedereen zijn’.

Componist en producent Valgeir Sigurdsson staat bekend om zijn meeslepende klankwereld, waarbij hij vaak de grenzen tussen hedendaagse klassieke muziek en elektronische productie vervaagt. Als verkenner van impliciet geluid componeert hij voor film, visuele media en toneel. Daarnaast is hij actief als componist van concertwerken en opera, en als uitvoerend musicus.

Recent filmwerk omvat Grímur Hákonarson's The County, en An Acceptable Loss, een politieke thriller van Joe Chappell met Jamie Lee Curtis en Tika Sumpter in de hoofdrollen.

In Greenhouse Recording Studios, Reykjavík, dat hij in 1997 oprichtte, heeft Valgeir als producer, engineer en/of arrangeur veel samengewerkt met artiesten van over de hele wereld, waaronder Björk, Bonnie 'Prince' Billy, Feist, Tim Hecker, Anohni, CocoRosie, Jóhann Jóhannsson, Víkingur Ólafsson en vele anderen.

Elisabeth Klinck studeerde viool aan Luca School of Arts Leuven, Koninklijk Conservatorium in Brussel en University of Gotëborg. Sinds 2019 studeert ze ‘live electronics’ aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en werkt ze als freelance (alt)violist.

Klinck werkt momenteel voornamelijk aan eigen muziek en creaties, gekenmerkt door spaarzaamheid en zin voor poëzie. Daarnaast maakt ze muziek voor theatervoorstellingen (The Importance of beeing Flemisch, Nachtzwemmen, Bambiraptor) en is ze medeoprichter van het hedendaags muziekensemble Nemø.

Klinck speelde al solo sets in concertzaal AB, op KRAAK Festival, in de MIRY Concertzaal... Ze is zowel actief in de klassieke, elektronische als experimentele scene, en werkt op dit moment aan haar solodebuut.

© Joke Hendrix
© Joke Hendrix
© Joke Hendrix
© Joke Hendrix


Dit project is een coproductie met het Noord-Noorse cultuurfestival Festspillene i Nord-Norge (Harstad), waar Valgeir Sigurðsson in 2023 geassocieerd artiest is, het Noord-Noorse klassieke festival Nordlysfestivalen (Tromsø) en C-mine.

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid, Gallop Tax shelter en het Nieuwstedelijk.

logo's Isabelle Lewis

Ontdek meer

Echo Collective
Podium Klassiek / Herfst

Echo Collective

Mirror Image

vr 27.09.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
ICONS
Podium Klassiek / Winter

ICONS

BL!NDMAN [drums]

vr 14.03.25
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets
Farfar
Podium Jazz / Herfst

Farfar

Calima

do 12.12.24
Schouwburg Cc Strombeek
Info & tickets